Pebble Time a devenit cel mai profitabil proiect de pe Kickstarter

Pebble Time a devenit cel mai profitabil proiect de pe Kickstarter

Deoarece sună un pic ciudat ,,cel mai finanţat proiect pe Kickstarter”, deţine  titlul de cea mai profitabilă idee ce a avut startul în crowdfunding.

Dacă ai o idee neobişnuită şi doreşti să o materializezi fără prea mulţi bani, există website-uri precum Kickstarter sau Indigegogo menite să faciliteze partea de strângere a unei sume de bani pentru finanţare. În cele mai multe cazuri, respectiva valoare de finanţare este un pic mai mică decât valoarea reala necesară unui produs pentru a deveni produs de serie. Ca în orice alt domeniu online sau offline, dintre toate gadgeturile ce s-au transformat în produse comerciale, prin prisma unui anumit aspect, unele dintre ele au devenit legende.

De această dată este vorba de cel mai popular proiect de pe Kickstarter, produsul care a reuşit să strângă cu mult mai mulţi bani decât avea vreodată nevoie pentru producţie şi cu mult mai mult decât orice alt lucru ajuns vreodată pe site. Vechiul top a fost detronat săptămâna aceasta de Time. Creatorii să şi-au propus să adune 500.000 de dolari în 31 de zile, dar în doar 49 de minute au strâns un milion de dolari. La momentul redactării acestui material se adunaseră peste 15 milioane de dolari pe proiectul Kickstarter aferent noului ceas inteligent Pebble. În trecut, prima poziţie în acest clasament virtual era ocupată de Coolest Cooler cu 13.285.226 dolari. Primul Pebble ocupă poziţia a treia în acelaşi top.

Dacă este să fim realişti, cu 23 de zile rămase, suma totală strânsă de Pebble Time va fi mult mai fabuloasă. Pentru a genera un interes şi mai mare, creatorii smartwatch-ului au anunţat Pebble Time Steel din oţel inoxidabil, cu o carcasă realizată prin prelucrare de maşini cu comandă numerică. De această dată, autonomia va creşte până la 10 zile, şi vor fi anunţate noi brăţări, din piele şi oţel.