31 mart. 2016 | 17:41

Filme cu Johnny Depp pe care să le vezi înainte de concertul lui la București

ENTERTAINMENT
Filme cu Johnny Depp pe care să le vezi înainte de concertul lui la București

Aparent, vara aceasta va fi plină de concerte pe care merită să îți dai tot salariul. Nu știm pentru tine cum a fost, dar pe noi ne-a surprins cel mai mult anunțul vizitei lui Johnny Depp.

Johnny Depp va susține primul concert în România pe 6 iunie 2016, alături de colegii din trupa The Hollywood Vampires, Alice Cooper și chitaristul Joe Perry (Aerosmith). E unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood și probabil feblețea lui Tim Burton. Deși acum e vădit mai ușor să îl identifici pentru abilitățile actoricești admirabile, Johnny cânta cu mult înainte să apară pe micile și marile ecrane, adică de pe la începutul anilor ’80.

În setlistul The Hollywood Vampires se regăsesc coveruri după artiști care nu mai sunt în viață, intenția trupei fiind de a aduce un tribut starurilor rock care au murit în anii ’70 din cauza exceselor de droguri și băutură. Așadar, dacă mergi la concertul de pe 6 iunie, vei putea asculta coveruri după Jimi Hendrix, The Who, The Doors, dar și după formații încă active, precum The Rolling Stones. Trupa Hollywood Vampires are și compoziții proprii, din această categorie făcând parte piesa ”Raise the Dead”.

Până la concert, poți să îți ușurezi așteptarea revăzând câteva dintre cele mai bune filme cu Johnny Depp. Noi nu am văzut până acum un film cu Johnny care să nu ne placă, așadar ordinea este pur aleatoare. Nu are sens să menționăm interpretarea protagonistului din seria Pirații din Caraibe, toată lumea știe că nu va mai exista vreodată un Jack Sparrow comparabil cu Johnny Depp.

Filme cu Johnny Depp – What’s Eating Gilbert Grape

Filmul acesta se învârte în jurul dramelor prin care trec oamenii care trebuie să se împartă între fericirea personală și obligațiile familiale. Mama (Darlene Cates), o femeie obeză, n-a mai ieșit din casă de șapte ani. Printre copiii ei se număra Arnie (DiCaprio), un băiat retardat care urmează să împlinească în curând 18 ani, în ciuda predicțiilor medicilor, și două surori, dintre care cea mică depășește cu greu criza adolescentină. Când nu are grijă de dificilul Arnie și de obsesia acestuia de a se cățăra în copaci sau pe turnuri imense de unde nu mai știe să coboare, Gilbert, jucat de Johnny Depp, lucrează la băcănia din oraș, repară casa părintească aflată în paragină, sau iese în oraș cu băieți fără prea mari pretenții sociale. Filmul reprezintă debutul real al lui Di Caprio la Hollywood.

Filme cu Johnny Depp – Edward Scissorhands

Filmul este un clasic din colecția lui Tim Burton și e marcat de aceeași aură întunecată și fantezistă deopotrivă. Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamnă care vinde din ușă în ușă produse cosmetice, descoperă un experiment pe jumătate terminat al unui savant nebun (Vincent Prince), un om cu mâini de foarfece pe nume Edward, interpretat uimitor de Johnny. Acesta trăiește într-un castel abandonat din vecinătate, iar situația sa a fost cauzată de faptul că savantul a murit înainte de a-i înlocui mâinile cu unele adevărate. Atunci când Peg încearcă să-l aducă pe Edward în lumea ei suburbană, pentru a locui alături de sceptica ei familie și vecinii bârfitori, mâinile sale aparent periculoase și totuși capabile de a crea lucruri extrem de frumoase dau naștere unor situații stranii, amuzante și emoționante. Edward sculptează sublim în tufișuri și e un frizer avangardist, dar, în scurt timp, răutatea provincialilor va complica lucrurile.

Filme cu Johnny Depp – Blow

Blow e încă un film în care Depp interpretează legendar rolul protagonistului. Din 1970, doar în câțiva ani, cocaina pulbere s-a transformat dintr-un drog relativ necunoscut într-o afacere internațională de multe miliarde. Era destul de cunoscut faptul că în spatele valului de popularitate al acestui drog erau cartelurile columbiene hotărâte să facă bani. Dar ceea ce nu știau cei mai mulți oameni era faptul că acei capi ai mafiei columbiene aveau o legătură americană care făcea că totul să devină posibil: George Jung, un băiat dintr-un orășel care a decis să urmeze visul american. Totuși, visul său a urmat o cale puțin mai excentrică: a devenit primul american care importa la scară largă cocaină în America ajungând în scurt timp să se scalde în bani. Totuși, niciodată nu a reușit să obțină singurul lucru pe care și-l dorea mai mult decât averea: dragostea.

Filme cu Johnny Depp – Ed Wood

Filmul, creat sub tutela lui Tim Burton, este povestea vieții și carierei celebrului regizor Edward D. Wood Jr. (Johnny Depp), cunoscut drept cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Acțiunea se concentrează în jurul anilor 1950, când a realizat filmele „Glen or Glenda”, „Bride of the Monster” și „Plan 9 From Outer Space”. Filmul ilustrează aspecte din viața sa de travestit și dezvăluie prietenia cu actorul cândva foarte apreciat, dar acum aflat într-un mare con de umbra profesional, Bela Lugosi. Actor, scenarist, regizor, Edward D. Wood Jr. a fost pentru lumea hollywoodiană a anilor ‘50 o figură bizară, dar tonică. Deși era considerat lipsit de talent, el a continuat să creadă că filmul este menirea sa.

Filme cu Johnny Depp – Donnie Brasco

Filmul, în regia lui Mike Newell, e poate unul dintre cele mai bune filme cu gangsteri făcute vreodată. Bazat pe fapte reale, redă povestea faimosului Joe Pistone, un agent FBI infiltrat în mafia new-yorkeza a sfârșitului anilor ’70. Pistone (Johnny Depp) își ia numele de Donnie Brasco și se împrietenește cu Lefty Ruggiero (Al Pacino), un cap mafiot, a cărui viață personală se duce de râpă. Cu o soție care vrea să-l părăsească și cu un fiu toxicoman, Lefty se simte descumpănit. De treizeci de ani în mafie, cu 26 de victime la activ, el realizează că nu a devenit, nicidecum, persoana la care visa. Tânărul Donnie Brasco pare a fi exact o proiecție a persoanei sale în tinerețe. Îl va lua sub aripa sa protectoare și, sub această tutelă, Donnie va accede imediat în vârfurile ierarhiei gangsterilor. Atras de mirajul acestei lumi, Donnie pare să uite că de fapt el este Joe Pistone, neglijându-și misiunea. Pe măsură ce se atașază de Lefty, Donnie își da seamă că îi va fi cumplit de greu, dacă nu imposibil să-l dea pe acesta pe mâna FBI-ului când șefii săi i-o vor cere. Pentru a conferi credibilitate personajului său, Johnny Depp a avut mai multe întâlniri cu Pistone.