Fanii Apple se îngrămădesc la o licitație de sisteme clasice

Fanii Apple se îngrămădesc la o licitație de sisteme clasice

Apple se numără printre singurele companii de tech care are un număr semnificativ de fani ce trăiesc și respiră produse Apple. Din acest motiv, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că sisteme clasice Mac se vând cu sume astronomice la licitație.

Există multe motive pentru care ați putea îndrăgi produsele Apple, poate la fel de multe câte există pentru a disprețui cu entuziasm brandul creat de Steve Jobs și Steve Wozniak în urmă cu mai bine de 40 de ani. Indiferent de tabăra în care vă aflați, trebuie să acceptați că puține alte companii au dat dovadă de un nivel de creativitate și inovație la fel de evident precum Apple. Tocmai din acest motiv, în momentul în care ajung pe piață o serie de Mac-uri de acum câteva decenii, interesul din piață este semnificativ, iar valoarea lor financiară este aparent absurdă.

De această dată, sursa unei colecții impresionante este Tekserve, un comerciant foarte important de sisteme Apple din New York care activa de 29 de ani și care, de curând, și-a închis porțile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care își licitează toată colecția de sisteme adunate pe parcursul celor trei decenii.

În centrul atenției, se află un set de 35 de sisteme Macintosh ce fac parte din Muzeul Mac al Tekserve. Partea interesantă este că acea colecție include câteva rarități și ediții speciale, făcând-o și mai importantă pentru colecționari. Printre ele se număr un Macintosh 128K semnat de Steve Wozniak pe care îl puteți vedea parțial în imaginea de mai jos. Un sistem Lisa și un NeXTcube ete de asemenea pe listă. Momentan, licitația a atins pragul de 31.000 de dolari, dar nu este deloc exclus să sară chiar și până la 250.000 sau jumătate de milion de dolari.

Alte piese de rezistență din colecția Tekserve sunt câteva postere din seria Think Different, ce au ajuns la câteva sute de dolari, un robot Aibo funcțional și un PDA Apple Newton. În orice, lista obiectelor este impresionantă și vă puteți și voi arunca să licitați aici.

tekserve-mac-auction-licitatie apple imac

Sursa: Engadget