Faimosul Pele dă în judecată Samsung pentru un gest surprinzător

Faimosul Pele dă în judecată Samsung pentru un gest surprinzător

De-a lungul anilor, cei de la Samsung au făcut multe gesturi condamnabile, mai ales când vine vorba de marketing. Puține au fost însă la fel de condamnabile precum cel pentru care sunt dați în judecată de Pele.

Nu este prima oară când cei de la Samsung ajung în fața unui tribunal pentru un gest condamnabil. Indiferent însă care este istoricul companiei, prea puțini dintre voi s-ar aștepta ca gigantul sud coreean să ofenseze o personalitate atât de populară precum Pele, un individ care a devenit sinonim cu fotbalul la nivel internațional.

Pe lângă un proces cu Apple care nu pare să se mai încheie vreodată, în urmă cu câteva zile, brazilianul Pele a intentat un proces împotriva Samsung. Edson Arantes do Nascimento, după numele său complet, speră să obțină fabuloasa sumă de 30 de milioane de dolari pentru compensarea unei reclame apărută în urmă cu aproximativ o săptămână în publicația The New York Times. Subiectul procesului îl puteți vedea reprodus în imaginea de mai jos.

La prima vedere, această reclamă statică nu pare ofensatoare, până în momentul în care nu o priviți mai atent și observați mai multe referințe către Pele, inclusiv fața unui om de culoare care seamănă cu brazilianul fotbalist, fără a fi chiar el. Până și foarfeca făcută de jucătorul de pe televizor, este o mișcare inventată și popularizată în urmă cu câțiva zeci de ani de același personaj. Gestul este cu atât mai agresiv cu cât a avut loc după încetarea unor negocieri pentru această campanie de promovare cu adevăratul Pele, mai precis, cu Pele IP Ownership LLC – compania responsabilă de protejarea mărcii sale comerciale și a drepturilor de promovare la nive global.

Procesul a fost intentat într-un tribunal din Chicago de către avocații lui Pele, iar până la această oră, nici un oficial din partea Samsung nu a făcut vreo declarație pe marginea sa. În orice caz, nu cred că-i va lua foarte mult unui judecător să ajungă la concluzia corectă.

samsung pele

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: