Facebook vă obligă din nou să instalați Messenger și nu e opțional

Facebook vă obligă din nou să instalați Messenger și nu e opțional

În cazul în care v-ați obișnuit să vă conversați cu prietenii prin intermediul site-ul Facebook pe mobil, în curând nu veți mai avea această opțiune și veți fi obligați să instalați Messenger.

În momentul în care cei de la Facebook își pun ceva în minte și vor să vă forțeze să acceptați schimbările, se pare că este doar o chesiune de timp până când veți fi forțați de circumstanțe să acceptați modificările. Acest fenomen s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când utilizatorii aplicației Facebook pe smartphone au fost nevoiți să-și instaleze aplicația dedicată Messenger, iar acum se întâmplă din nou, cu cei care nici măcar nu au aplicația Facebook instalată.

Au apărut tot mai multe dovezi online care atestă faptul că este doar o chestiune de timp până când cei care foloseau versiunea web de Messenger pe telefon vor fi nevoiți să-și instaleze aplicația omonimă pentru aceeași activitate. Primele rapoarte pe marginea acestui subiect au fost publicate de cei de la Android Authority care s-au lovit de un mesaj precum cel ilustrat în capturile de ecran de mai sus atunci când au încercat să inițieze un dialog cu un prieten. ,,Conversațiile voastre se mută pe Messenger.” sau ,,În curând vă veți putea vedea conversațiile doar prin Messenger

Deși există un buton X micuț și discret în colțul din dreapta sus al notificării, este de zece ori mai evident butonul Install care în doar câteva momente vă afișează o pagină de Google Play prin intermediul căreia puteți instala aplicația Messenger. Chiar și dacă apăsați pe X-ul micuț, invitația de a instala Messenger este cât se poate de ostentativă.

Partea tristă este că aceștia sunt doar primii pași din setul de măsuri al Facebook pentru a vă convinge să treceți la Messenger. Din fericire, utilizatorii de Google Chrome sau Safari pe iOS încă nu întâmpină aceleași piedici, dar nu cred că va mai dura foarte mult. În definitiv, Facebook Messenger este o aplicație la care compania americană a lucrat foarte mult, dar ar trebui totuși să fie opțiunea voastră să o instalați.

Citește și:
Sursa: Engadget