Dacă ai amintiri neplăcute pe Facebook, le poți bloca cu ușurință

Dacă ai amintiri neplăcute pe Facebook, le poți bloca cu ușurință
19:14 20.05.2016

Facebook îți permite să elimini anumite amintiri neplăcute pentru tine.

După cum spune și numele, aplicația On This Day de pe Facebook te ajută să vezi ce ai făcut într-o zi anume în urmă cu unul sau mai mulţi ani. Pe acest sistem, poţi vedea unde ai dat check-in acum patru ani sau ce fotografii ai făcut cu familia anul trecut.

Însă, în anumite cazuri, unele persoane ar prefera să nu fie nevoite să le vadă în feed. Poate fi vorba despre o zi anume, în care a avut loc o întâmplare, sau despre o anumită persoană. Indiferent de motiv, trebuie să știi că există un motiv prin care poți preveni apariția în feed a unor amintiri pe care nu vrei să le revezi.

În primul rând, trebuie să te autentifici pe Facebook pe web și spoi să faci click pe ”On This Day” în partea stângă. Pentru a dezactiva notificările în totalitate, nu trebuie decât să faci click pe ”Notifications” și apoi pe ”Off”. Însă în cazul în care vrei să elimini doar anumite momente din trecut, vei face click pe ”Preferences”.

În acest moment, ți se va afișa o casetă în care poți vedea două rânduri. Unul dintre ele este cu persoane și altul cu zile pe care nu vrei să le incluzi în aplicația ”On This Day”. Aici poți să selectezi o perioadă anume de care nu vreți să-ți amintești, dar și persoane, prin simpla introducere a numelui lor atunci când facei click pe ”Edit”. Desigur, nu trebuie în mod neapărat să fii prieteni cu cineva pentru a-l include aici.

Este important de menționat că singurele postări pe care le vei putea găsi sunt cele publice sau cele care ți-au fost distribuite și ție. Acest lucru este o consecință a unui program Facebook prin care rețeaua socială intenționează să-și educe utilizatorii în ceea ce privește securitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI