Facebook va include reclame în videoclipurile Live

Facebook va include reclame în videoclipurile Live
13:54 02.08.2016

Marile publicații vor include și reclame în materialele video transmise în direct pe Facebook.

Atunci când a lansat serviciul Live, Facebook a încheiat parteneriate cu numeroase publicații pentru a garanta succesul platformei. Mai exact, acestea urmau să primească sume consistente de bani pentru a crea conținut special pentru Facebook Live. Însă era clar de la început că asta nu era decât o soluție temporară. Acum, rețeaua socială a prezentat planul prin care are de gând să monetizeze platforma.

După cum probabil vă așteptați, este vorba despre scurte materiale promoționale, care vor fi introduse pe parcursul videoclipurilor Live. În prezent, doar un număr mic de publicații au posibilitatea de a include reclame, iar Facebook a impus o serie de reguli interesante, după cum scrie site-ul DigitalTrends. Astfel, rețeaua socială nu permite plasarea reclamelor la început, pentru a nu îndepărta utilizatorii. Oficialii companiei sunt de părere că utilizatorii ar trece peste un videoclip dacă ar avea de-a face cu reclame înainte de debutul acestuia.

Astfel, reclamele pot fi inserate la cel puțin cinci minute după debutul videoclipului, iar durata lor nu trebuie să depășească 15 secunde. Acestea vor fi selecționate din campaniile care sunt deja active pe platformă.

Facebook Live a fost introdus la finalul anului trecut, în luna decembrie, și a fost, inițial, disponibil doar unui grup select de persoane. Până la sfârșitul anului, însă, utilizatorii din 60 de țări au primit acces, iar prin introducere ulterioară a Live Map, rețeaua socială ne-a arătat încă o dată cât de importante sunt materialele video pentru viitorul său.

Însă compania nu s-a oprit aici, iar de curând, a introdus și posibilitatea de a comenta prin intermediul unui video. În primul trimestru fiscal al acestui an, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, compania condusă de Mark Zuckerberg a generat 5,4 miliarde de dolari. În 2015, valoarea încasărilor din primele trei luni era de 3,3 miliarde.

loading...