29 iul. 2016 | 15:33

Facebook vă dă banii înapoi pentru achizițiile copiilor

ACTUALITATE
Facebook vă dă banii înapoi pentru achizițiile copiilor

Printre multiplele platforme online pe care vă puteți cheltui banii, Facebook se află destul de sus, iar acum tocmai a fost implementat un sistem prin care respectivii bani vă pot fi returnați.

Jocurile de mobil includ achiziții in-app. Acestea pot ajunge să se reflecte în sume fabuloase de bani, iar dacă nu aveți grijă, câteva gesturi ale unui copil nesupravegheat s-ar putea să vă coste cât o vacanță în țările calde. Din fericire, pe mobil există mai multe moduri prin care puteți preveni achizițiile nedorite. În același timp, aveți posibilitatea să faceți o plângere la Apple și în câteva ore sau câteva zile să aveți banii înapoi în cont.

În teorie, cum se întâmplă în cazul Apple AppStore sau Google Play, v-ați fi așteptat să se întâmple și pe Facebook. În definitiv, dacă aveți cardul nesupravegheat sau ați fost suficient de generoși o dată încât să faceți o achiziție pentru fiul sau fiica voastră într-un joc pe Facebook, micuțul s-au micuța s-ar putea să fi făcut numeroase alte achiziții pe bunuri virtuale.

Pentru că acest subiect a fost foarte costisitor pentru un grup de părinți din SUA, la nivelul a câteva mii de dolari, un proces a fost intentat împotriva Facebook în 2012. În urma procesului laborios, copii și părinții implicați în proces tocmai au primit o decizie îmbucurătoare din partea judecătorului, care a obligat Facebook să introducă un mod prin care părinții să-și retragă banii din Facebook Credits sau Facebook Payments, portofelul virtual din care banii voștrii sunt distribuți către diverși dezvoltatori. De asemenea, pot fi returnate fonduri care au fost cheltuite cu mult timp în urmă de către copii neascultători.

Avocații Facebook au insistat pe faptul că nimeni nu a fost înșelat deoarece bunurile achiziționate au fost primite de copii. Conform codului familiei din California însă, contractele cu copii până la 18 ani pot fi oricând anulate de părinți. În principiu, particularitățile de fond contează mai puțin în acest caz. Important este că accesând această pagină web, vă puteți plânge în legătură cu o plată făcută de un copil, pentru a avea banii returnați în cont.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele