Facebook pregătește o schimbare importantă în News Feed-ul tău

Facebook pregătește o schimbare importantă în News Feed-ul tău

Rețeaua socială a decis să implementeze o modificare importantă în News Feed-ul utilizatorilor.

Facebook a fost acuzată de multe ori că dezavantajează clienții sau că apelează la metode mai puțin etice pentru a obține venituri mai mari. Dar în condițiile în care își dorește să sporească activitatea utilizatorilor săi, rețeaua socială se vede nevoită să implementeze o schimbarea importantă în News feed. Astfel, Facebook va modifica algoritmul care stă la baza acestei funcții, acordându-le astfel o importanță mai mare prietenilor, în comparație cu paginile apreciate.

Prin urmare, reach-ul postărilor efectuate de pagini precum Playtech pe Facebook va scădea pentru a doua oară, după ce în luna aprilie a anului trecut am asistat la o măsură oarecum similară. Desigur, pentru a avea parte de rezultate la fel de bune precum cele de până acum, multe companii ar putea fi nevoite să investească mai mulți bani în distribuirea conținutului.

Se spune despre Mark Zuckerberg că ar fi obsedat de conținutul video și de potențialul pe care acesta îl are, iar în 2015 Facebook anunța că News Feed-ul va fi compus, în mare parte, din materiale video.

Facebook Live a fost introdus la finalul anului trecut, iar în luna aprilie, a fost adăugat și Live Map. Însă compania nu s-a oprit aici, iar de curând, a introdus și posibilitatea de a comenta prin intermediul unui video. În primul trimestru fiscal al acestui an, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, compania condusă de Mark Zuckerberg a generat 5,4 miliarde de dolari. În 2015, valoarea încasărilor din primele trei luni era de 3,3 miliarde.

Zilnic, aproape un miliard de oameni de pe întregul mapamond intră pe Facebook pentru a posta conținut sau a vedea activitatea prietenilor. Valoarea exactă este de 989 milioane de utilizatori, cu 24% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2015. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în domeniul activității pe mobile. În privința numărului de utilizatori care accesează lunar rețeaua socială pe telefon, acel prag este acum la 1,51 miliarde, cu 21% mai mare de la an la an.

Citește și:
Etichete: