24 oct. 2016 | 08:03

Facebook Messenger pentru Windows 10 a devenit mult mai util

ACTUALITATE
Facebook Messenger pentru Windows 10 a devenit mult mai util

Aplicația Facebook Messenger pentru Windows 10 există de aproximativ un an, dar din cauza lipsei unor funcții foarte importante, aceasta nu are un număr semnificativ de utilizatori.

În ultimele săptămâni am atras atenția asupra unor modificări destul de importante de funcționalitate introduse în Facebook Messenger pentru iOS și Android. Suportul pentru mesaje criptate ce se pot autodistruge este cea mai importantă componentă pe care și-au dorit-o utilizatorii, iar acum este implementată în Messenger.

Se pare însă că cei de la Facebook și-au adus aminte și de Messenger pentru sisteme cu Windows 10. Respectiva aplicație ce părea uitată efectiv de inginerii rețelei sociale, prin intermediul update-ul din ultimele zile, s-a aliniat în mare măsură la nivelul de funcționalitate întâlnit în aplicațiile de mobil. Practic, de acum, puteți răspunde și iniția apeluri video și audio prin intermediul respectivului program.

La aproximativ o săptămână după ce Instagram, o altă companie Facebook, și-a făcut simțită prezența în Windows Store, aveți toate motivele să vă instalați și noul Messenger pe PC. Până acum, pentru a profita de noile funcții introduse în Messenger, erați nevoiți fie să scoateți telefonul din buzunar, fie să apelați la versiunea web a serviciului, prin browserul vostru preferat.

Partea interesantă este că această actualizare importantă nu a fost promovată cu surle și trâmbițe de către Facebook, deși nu prezența ei a devenit evidentă pentru cei mai mulți utilizatori ai serviciului. În definitiv, în fereastra de redactare a unui mesaj noi, aveți acces la două butoane pe care le știți deja din versiunea de Android și iOS a aplicației omonime.

Între timp, pentru VentureBeat, un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat noua funcție, dar a ținut să menționeze că procesul de propagare globală se află încă în desfășurare. Asta înseamnă că s-ar putea să mai așteptați câteva zile până când veți avea și voi ocazia să răspundeți la apeluri video pe PC.

facebook-messenger-beta-chiamate-windows-10-rumors

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele