18 oct. 2016 | 08:04

Facebook Messenger: cum trimiți mesaje care se autodistrug

ACTUALITATE
Facebook Messenger: cum trimiți mesaje care se autodistrug

Au existat mai multe aplicații de mobil ce au facilitat transmiterea de mesaje care se autodistrug, iar acum este posibil să le trimiteți și prin Facebook Messenger.

Facebook Messenger este un instrument de comunicare aflat într-o evoluție permanentă. După ce aplicația omonimă a devenit obligatorie pentru utilizatorii de Facebook pe mobil, Messenger a devenit din ce în ce mai bun și mai versatil.

În continuare, există multe alte aplicații cu o funcționalitate similară, dar având în vedere cât timp petreceți pe Facebook, este foarte confortabil să inițiați un dialog sau o videoconferință cu prietenii folosind Messenger.

Cel mai important upgrade din ultimii ani adus serviciului Messenger a fost introdus în urmă cu câteva săptămâni și include câteva particularități evidente și unele pe care ați putea să le treceți ușor cu vederea.

Noua funcție poartă numele de Secret și, în momentul în care o folosiți pentru a iniția un dialog cu cineva, aveți mai multe beneficii. În primul rând, toate mesajele trimise în această manieră, sunt criptate end-to-end și nu sunt accesibile decât interlocutorului și persoanei care le trimite.

E foarte important să rețineți că, dacă folosiți Messenger pe mai multe dispozitive, mesajele criptate vor putea fi văzute doar pe aparatul de pe care au fost trimise. În rest, dacă vă obișnuiți cu conversațiile de tip secret, aveți acces la toate uneltele obișnuite, emoticoane, expediere de fotografii și numai. În plus, puteți trimite mesaje care se autodistrug.

Prima oară, am auzit de mesaje care se autodistrug în urmă cu câțiva ani pe Snapchat. Acum le puteți trimite și prin intermediul Messenger, dacă urmați câțiva pași. Intrați în aplicația Messenger pe iOS sau Android, cu mențiunea că este foarte important să folosiți ultima versiune.

Faceți un tap în dreapta sus pentru a crea un nou mesaj și un al doilea tap tot în dreapta sus pe cuvântul Secret. Alegeți destinatarul mesajului, având în vedere că mesajele criptate nu se pot trimite mai multor persoane simultan. După ce tastați mesajul, apăsați în colțul din dreapta al cămpului de compunere pe butonul similar cu un cadran de ceas. Alegeți, în secunde, cât timp poate vedea mesajul vostru interlocutorul până când acesta va dispărea pentru totdeauna. Confirmați cu un tap pe Done și trimiteți mesajul cu termen de valabilitate printr-un tap pe Send.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele