Facebook Live a primit filtre în genul celor din Prisma

Facebook Live a primit filtre în genul celor din Prisma

Facebook Live va beneficia de un upgrade important în viitorul apropiat prin intermediul posibilității utilizării de filtre gen Prisma

La momentul anunțării rezultatelor financiare pe cel de-al treilea trimestru fiscal din 2016, Mark Zuckerberg a insistat destul de mult pe faptul că viitorul rețelei sociale pe care o conduce gravitează în jurul conținutului video. Insistând pe această direcție, în ultimul an au fost introduse tot mai multe particularități menite să faciliteze generarea de conținut video pe platforma online, cât și partajarea de conținut de clipuri din alte surse. Apogeul a venit sub forma serviciului Facebook Live, care inițial a fost dedicat doar câtorva vedete, înainte să poată fi utilizat la scară largă de către toți utilizatorii rețelei sociale.

Pentru a iniția o sesiune de streaming prin Facebook Live, până de curând, erați limitați la utilizarea aplicației Facebook. Se pare însă câ respectiva funcție a fost extinsă și către aplicații terțe. Prima care a ajuns să integreze acel serviciu este Prisma. Populare aplicație de filtre aplicate pe fotografii prin intermediul unei rețele neurale pentru a arăta ca niște picturi, suportă acum Facebook Live.

De acum înainte, dacă folosiți cea mai recentă versiune Prisma puteți aplica unul din opt filtre pentru sesiuni live de streaming. Deoarece puterea de procesare necesară pentru aplicarea acestei funcții este semnificativă, din păcate nu puteți profita de ea decât dacă aveți un iPhone 6S sau un iPhone 7. Dezvoltatorii au ținut să justifice această restricție importantă prin prisma faptului că întreaga procesare a fluxului video se desfășoară direct pe terminal. Nu are nici o legătură cu servicii de cloud sau ferme de servere aflate în celălalt colț al lumii.

Trecând însă peste limitări, dacă aveți un iPhone 6S sau 7, în momentul în care intrați în aplicație și treceți din modul Photos în Videos, veți vedea un nou buton marcat Live Stream. Printr-un tap pe el, veți putea iniția o sesiunea de streaming live pe Facebook. În timp real, puteți alterna oricare dintre cele opt filtre disponibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo