Facebook le întinde o mână de ajutor operatorilor de rețele mobile

Facebook le întinde o mână de ajutor operatorilor de rețele mobile
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
15:24 22.02.2016

La Mobile World Congress 2016, Facebook a anunțat că are de gând să colaboreze cu operatorii de rețele mobile pentru a le ușura acestora munca.

Relația dintre Facebook și operatorii de rețele mobile nu a fost una excepțională pe parcursul ultimilor ani. În trecut, Facebook nu reprezenta o mare parte a traficului înregistrat de operatori în trecut, însă acest lucru s-a schimbat odată cu introducerea materialelor video. Acum, traficul de pe rețeaua socială reprezintă nu mai puțin de 16% din traficul operatorilor din America de Nord.

Facebook este depășit la acest capitol doar de YouTube, care atrage în jur de 20% din trafic. În condițiile în care Facebook nu a investit aproape deloc în tehnologia folosită de operatori, foarte multe companii din industria telefoniei mobile au început să se gândească mai bine la relația cu companie fondată de Mark Zuckerberg.

Unul dintre lucrurile care nu a făcut decât să înrăutățească situația a fost WhatsApp. Aplicația deținută de Facebook a avut a avut o influență negativă asupra veniturilor operatorilor, cauzând o scădere a numărului de SMS-uri expediate și de minute vorbite. Încercând să repare lucrurile, Facebook a început o colaborare cu Nokia, Intel și operatori precum Deutsche Telekom. Prin intermediul acestuia, companiile își vor transmite informații în ceea ce privește designul rețelelor mobile, planurile urmând a fi disponibile oricui.

INițiativa a fost denumită Telecom Infra Project (TIP), iar scopul ei este de a le ușura munca giganților din telecomunicații când vine vorba de conectarea persoanelor din zone greu accesibile. ”Pentru moment, Facebook are nevoie de operatori pentru a testa noile sisteme. Dar mâine, poate că nu vor mai avea nevoie de noi”, a declarat un oficial din cadrul unui operator european, conform Wall Street Journal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI