21 dec. 2016 | 07:18

Facebook introduce Live Audio pentru podcasturi și alternative la radio

ACTUALITATE
Facebook introduce Live Audio pentru podcasturi și alternative la radio

Nu trece o zi fără o actualizare importantă adusă Facebook, iar de această dată discutăm de Facebook Live Audio.

În câteva zile se încheie 2016, un an în care Facebook a făcut tot ce este omenește posibil pentru a ne crește interesul vizavi de conținut video. Prin intermediul Facebook Live, gigantul în socializare online a încercat să ne convingă de utilitatea transmisiunilor în direct, de la fața locului. Este foarte probabil să nu fi văzut incredibil de multe astfel de postări în News Feed, dar companiile au profitat enorm de pe urma noului sistem de promovare. În definitiv, Facebook nu ar fi ajuns să facă reclame la TV pentru Facebook Live dacă nu câștiga la rândul său niște bani din asta.

Ca o alternativă la Facebook Live, compania condusă de Mark Zuckerberg ne propune în aceste zile Facebook Live Audio. Noua funcție este optimizată pentru momentele în care conținutul video nu este atât de important sau pur și simplu nu aveți o conexiune la internet suficient de rapidă pentru un flux video live. Prin posibilitatea transmiterea unui flux audio live, Facebook își dorește să ofere o soluție fiabilă celor care fac podcasturi sau persoanelor ce vor să încerce un radio online pe o perioadă limitată de timp.

,,Știm că uneori, cei care publică online vor să spună o poveste pe Facebook folosind cuvinte, nu video. Am văzut chiar Pagini Publice care au găsit moduri creative pentru a fi live cu scopul de a-și atinge publicul doar cu audio folosind Facebook Live API sau prin atașarea unei imagini statice care să acompanieze transmisiunea lor live. Cu noua nouastră opțiunea Live Audio e mai ușor să fii live doar cu audio, când acela este formatul preferat de persoana din spatele transmisiunii.

Cu alte cuvinte, Live Audio funcționează doar pentru conținut în format audio și s-ar putea să fie perfect pentru interviuri, sesiuni de citit cărți și multe alte tipuri de conținut fără imagini.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele