Facebook devine înspăimântător de mare și de puternică

Facebook devine înspăimântător de mare și de puternică

Rezultatele financiare ale Facebook au fost făcute publice pentru ultimul trimestru și ne atrag atenția asupra unei creșteri de nestăvilit înregistrate de companie.

După ce a făcut eforturi în a se extinde într-o varietate foarte mare de domenii, fără a face vreun compromis în ceea ce privește dezvoltarea permanentă a rețelei sociale, rezultatele financiare publicate zilele trecute ne atrag atenția asupra faptului că gigantul nu pare să se oprească prea curând.

facebook stats

A atins pragul de 1,59 miliarde de utilizatori activi lunar, iar trimestrul fiscal ce tocmai s-a încheiat a obținut un profit net de 5,84 miliarde dolari. Față de trimestrul anterior, se poate observa o creștere semnificativă având în vedere că la momentul respectiv avea 1,55 miliarde utilizatori și un profit cu 14% mai mic. Creșterea de la an la an este de 52% pe aceleași trei luni. Pe întregul an 2015, gigantul în socializare se poate mândri cu venituri de 17,93 miliarde dolari, în creștere cu 44% față de 2014.

Defalcând profitul pe diverse divizii, aproximativ 80% din profit s-a înregistrat pe mobile, în contextul în care 1,44 miliarde de internauți și-au accesat în ultimul trimestru contul de Facebook în acest mod. Ca o statistică interesantă, zilnic intră pe Facebook 1.04 miliarde de oameni și 934 de milioane fac acest gest pe mobile.

În altă ordine de idei, Facebook a devenit vital în cazul dezastrelor și evenimentelor importante din viața noastră. 950 de milioane de oameni au profitat de funcția Safety Check în diverse circumstanțe și 500 de milioane au participat la 123 milioane de evenimente organizate pe Facebook în 2015. Aplicația Facebook Lite a reușit să atragă nu mai puțin de 80 milioane de persoane din țările aflate în curs de dezvoltare, iar profitul în acele circumstanțe a venit din servirea unor reclame video la calitate mai slabă pentru conexiunile la internet mult mai lente. Aproximativ 100 milioane de clipuri video au fost vizionate pe Facebook conform lui Zuckerberg.

Având în vedere că Facebook se mai mândrește și alte ramuri ale afacerii sale, cu ocazia anunțării rezultatelor financiare a fost publicat și infograficul de mai sus pentru a evidenția performanța pe WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger, VR și nu numai.

Citește și: