Facebook dă o a doua șansă Blackberry, dar nu sub forma unei aplicații

Facebook dă o a doua șansă Blackberry, dar nu sub forma unei aplicații

În urmă cu ceva timp, Facebook a anunțat că aplicația nativă pentru sistemele Blackberry 10 și Blackberry OS nu va mai fi funcțională. Facebook s-a răzgândit, oarecum, dar asta nu înseamnă că utilizatorii de Blackberry se vor bucura în continuare de o aplicație.

Blackberry e pe moarte. De multe ori, mă tem să folosesc astfel de exprimări, dar în cazul companiei canadiene, asta nu este o presupunere, ci o afirmație. Într-o încercare disperată de a rămâne relevantă, compania a lansat chiar și un smartphone cu sistem de operare Android.

Iar dacă Blackberry renunță la propriul său sistem de operare, nu poate să ne mire că dezvoltatorii de aplicații – mari sau mici – nu mai vor să aibă de-a face cu această platformă.

Totuși, s-ar părea că Blackberry a reușit să convingă Facebook că puținii utilizatori care au mai rămas ar trebui să fie importanți pentru rețeaua socială, așa că gigantul condus de Zuckerberg a făcut un compromis.

Cu toate că aplicația nativă pentru BB10 și BB OS nu va mai funcționa, utilizatorii de Blackberry vor putea folosi versiunea web a rețelei sociale, care a primit o serie de îmbunătățiri pentru ei.

Mai exact, acești vor putea răspunde la comentarii, lucru care nu era posibil până acum, nici din aplicație, nici în versiunea de mobil a site-ului, iar toate funcționalitățile de pe desktop vor fi disponibile și pe telefoanele BlackBerry.

Facebook nu este singurua aplicație care nu mai este disponibilă pe Blackberry. Și Whatsapp și-a încheiat susținerea față de compania canadiană și nu sunt semne că acest lucru se va schimba prea curând.

Citește și: