Fable Fortune va fi un RPG cu cărți produs de foștii angajați Lionhead

Fable Fortune va fi un RPG cu cărți produs de foștii angajați Lionhead

Hearthstone este unul dintre cele mai populare jocuri gratuite de pe mapamond, iar Fable Fortune va folosi o rețetă similară pentru un joc mult mai spectaculos.

Fable a fost un joc foarte atrăgător și profitabil în momentul în care a ajuns pe piață pentru prima dată. Din păcate, același titlu a încetat să mai genereze profituri semnificative pentru Lionhead Studios și implicit Microsoft, până la punctul desființării studioului de dezvoltare.

Cu puțin timp înainte de închiderea Lionhead, echipa de dezvoltatori lucra intens la Fable Legends. Acum, deși Legends nu va mai apărare niciodată, se pare că o parte din echipa de programatori mai are suficientă încredere în franciza Fable încât să lucreze la un joc cu cărți a cărui acțiunea se va desfășura în același univers.

Acesta din urmă va purta numele de Fable Fortune și va fi dezvoltat de Flaming Fowl Studios. Existența titlului a fost deja aprobată de Microsoft, care deținea licența Fable și se pare că, s-ar putea să avem noroc și să vedem noul titlu pe Xbox One și PC până la finele acestui an.

În ceea ce privește mecanica de joc din Fable Fortune, aceasta ar trebui să fie apropiată de Hearthstone în mediul digital sau Magic The Gathering în realitate. În total, jucătorii vor putea alege dintre 8 eroi cu pachete de cărți personalizate în funcție de abilitățile fiecăruia. Scopul, în mod evident, folosind vrăji și alte abilități, va fi să reduceți la zero viața inamicului.

Față de alte jocuri similare, Fable Fortune va fi diferit prin stilul grafic 3D mult mai complex și printr-o serie de moduri de joc originale, precum online co-op împotriva unor jucători AI. Cărțile comune vor avea un sistem de upgrade și level-up, vor exista Trophy Cards, pachete de cărți cu teme specifice și nu numai.

Momentan, Fable Fortune caută să obțină finanțare pe Kickstarter pentru a se materializa.

Fable-Fortune-Shot-02