Erica e robotul înfricoșător de uman: poate face activități demne de orice om obișnuit

Erica e robotul înfricoșător de uman: poate face activități demne de orice om obișnuit

Profesorul Hiroshi Ishiguro lucrează de zeci de ani pentru a crea roboți androizi cât mai umani cu putință. Aparent, planurile îi ies destul de bine, iar roboții care ies din mâinile lui sunt suficient de umani încât să te sperie.

Prima sa creație a fost inspirată din felul în care arată fiica sa și a speriat-o pe aceasta atât de tare încât profesorul a trebuit să izoleze robotul. Următorul robot a fost făcut după chipul și asemănarea lui, iar cea mai nouă creație e aproape imposibil de diferențiat de un om în carne și oase.

Cei de la Hello World au fost la Universitatea Osaka, pentru a vedea ultima capodoperă a lui Ishiguro. Este vorba despre un android numit Erica, programat să lucreze ca recepționist sau asistent personal. Arată ca o femeie reală, are piele asemănătoare țesutului uman, gesturi faciale și folosește un software de inteligență artificială pentru a asculta și răspunde cererilor. Puteți vedea în clipul de mai sus cum funcționează, iar dacă nu vă dă măcar câțiva fiori, sunteți niște eroi.

De asemenea, nu putem să nu observăm că femeia-robot este foarte frumoasă. Ishiguro crede, pe bună dreptate, că Erica are o frumuseţe aparte, având unul dintre cele mai estetice chipuri robotice din lume. Profesorul are un plan măreț și înfricoșător: vrea ca robotul să ajungă să aibă dorinţe şi intenţii, pentru că dacă acest lucru nu va fi posibil, nu va putea înţelege intenţiile şi dorinţele oamenilor cu care intră în contact.

Citește și: