Emiratele Arabe angajează o armată de hackeri ca să-și spioneze cetățenii

Emiratele Arabe angajează o armată de hackeri ca să-și spioneze cetățenii

Unii dintre cei mai respectați experți în securitate din lume au început să primească oferte din partea Emiratelor Arabe pentru a lucra ca hackeri.

Compania Darkmatter, din Emiratele Arabe Unite (EAU), este cunoscută pentru contractele sale cu statul, în materie de securitate. Cu toate acestea, scopul pentru care EAU vrea să aducă o mulțime de experți în rândurile Darkmatter este departe de a fi unul nobil.

O serie de experți au răspuns anunțurilor de angajare oferite de Darkmatter și au aflat că statul vrea ca viitoarea armată de hackeri să se folosească de vulnerabilități de tipul 0-day, astfel încât Emiratele să își poată supraveghea toți cetățenii, în mod continuu.

Compania neagă afirmațiile, dar mai multe persoane care ar fi fost la un pas de angajare confirmă zvonurile nou-apărute. Darkmatter a adus în rândurile sale experți de la cele mai respectate firme din domeniile IT, inclusiv Google, Samsung, Qualcomm, McAfee sau Wickr (un serviciu de mesagerie criptată). Darkmatter a mai făcut achiziții și de la contractanți off-shore în materie de oameni talentați.

Cel mai șocant este că Darkmatter vrea să devină o autoritate care să ofere certificate de securitate, ceea ce ar ajuta compania să lanseze atacuri nedetectate către infrastructura internetului, dintr-o poziție privilegiată. Astfel, viitorii hackeri ai companiei ar putea spiona conexiuni către instituții financiare sau rețele ale companiilor, trimițând chiar date false către acestea, indică boingboing.net.

Principalul recrutor al companiei din Emirate este un american, Victor Kouznetsov. Acesta a fost sunat și a spus că nu este persoana căutată, cu toate că înregistrarea căsuței vocale îl prezenta cu numele ”Victor”; la aflarea acestui fapt, respectivul a închis telefonul.

Darkmatter ar fi fost compania care a adunat și echipa din spatele proiectului Stealth Falcon, care a avut ca țintă jurnaliști din domeniul drepturilor omului.

Citește și: