25 oct. 2016 | 07:29

Care este mai rapid – Google Pixel XL vs Samsung Galaxy S7 Edge

VIDEO ACTUALITATE

Cel mai important concurent pentru noul Google Pixel XL este vârful de gamă la celor de la Samsung – Galaxy S7 Edge. În orice alte condiții, am fi vorbit acum de o comparație cu Galaxy Note 7, dar respectivele aparate au fost scoase din circulație.

Mai sunt doar câteva luni 2016, dar dacă nu v-ați schimbat încă telefonul și sunteți fani Android, cel mai bine ar fi să vă orientați câtre un Google Pixel sau Galaxy S7, dacă nu cumva cochetați cu alternative chinezești cu performanțe similare și un preț semnificativ mai mic.

În orice caz, având în vedere că a trecut mai bine de o săptămână de când primele telefoane Google au ajuns pe piață, cineva s-a gândit să compare noul Pixel XL cu cel mai performant telefon Samsung aflat la această oră pe piață. Testul comparativ a fost făcut de utilizatorul YouTube cu pseudonimul SuperSaf TV.

Înainte de apăsa însă pe Play, trebuie să aveți în vedere câteva particularități sau, mai bine zis, motive pentru care aceste comparații sunt un pic subiective. Cel mai important detaliu ține de versiunea diferită de Android, deoarece Galaxy S7 Edge nu rulează încă Android 7.0 sau 7.1. De asemenea, Pixel folosește un SoC de generație mai recentă, Snapdragon 821 vs Snapdragon 820 de la Qualcomm.

Trecând peste detaliile de mai sus, nu este deloc dificil să identificați câștigătorul. Galaxy S7 Edge aproape de fiecare dată a demonstrat un avantaj de performanță în fața Google Pixel XL. Testul a implicat rularea unor aplicații precum YouTube, Instagram și Chrome, în primă fază. În această etapă, Pixel a avut un mic avantaj. Când a venit însă vorba de aplicații mai complexe, precum Angry Birds sau Temple Run 2, S7 Edge a devenit câștigător detașat. La final, întregul proces s-a încheiat cu aproximativ 10 minute mai repede pe Galaxy S7 Edge, față de Google Pixel XL.

În definitiv, ține doar de voi dacă vă orientați către Galaxy S7 Edge sau Google Pixel XL. Dacă performanța este cel mai important criteriu de achiziție, mergeți pe mâna celor de la Samsung. Eu personal, aș opta pentru actualizările regulate de firmware pe care le primiți ca utilizatori de Pixel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele