Elon Musk vrea să trimită oameni pe Marte în viitorul foarte apropiat

Elon Musk vrea să trimită oameni pe Marte în viitorul foarte apropiat

În cadrul conferinței anuale Code, Elon Musk, CEO al Tesla și fondator al SpaceX a spus că plănuiește să înceapă livrări de marfă către Marte din 2018. 

De asemenea, vrea să trimită Dragon Version 2 pe Marte, o navă cu dimensiunea unui SUV și care ar putea transporta șapte persoane. Totuși, nu va „căra” oameni chiar în 2018, pentru că nu ar exista modalități de a-i aduce înapoi acasă. Prin urmare, echipajele umane trimise pe Marte mai au de așteptat, dar nu atât de mult pe cât am crede.

„Dacă lucrurile merg potrivit planului, ar trebui să putem trimite oameni pe Marte în 2024, cu aterizare în 2025”, a spus Musk. De asemenea, a mai subliniat că pentru a construi orașe funcționale pe Marte, SpaceX va trebui să dezvolte abilitatea de a transporta mai mulți oameni și mai mult hardware. Chiar și fără a avea acest plan ambițios în minte, Musk insistă asupra ideii că racheta va trebui să fie foarte mare.

Falcon Heavy e o rachetă foarte puternică, creată special pentru a transporta oameni în spațiu în misiuni pe Lună sau pe Marte și e planificat să fie lansată anul acesta, din același loc de unde NASA a lansat Apollo 11. Musk a mai vorbit și despre motivele pentru care e atât de important ca SpaceX să recupereze boosterele rachetelor, acest lucru fiind deja reușit de echipa lui Musk atât la sol cât și pe o mică platformă poziționată pe mare. În primul rând, fiecare costă între 30 și 35 de milioane de dolari, adică nu o sumă chiar neglijabilă.

„Gândiți-vă la un teanc de bani care plutește în atmosferă, urmând să ardă și să se transforme în bucățele. Nu ați încerca să îl salvați?” Să nu omitem și partea în care Elon Musk ia în calcul ideea de a merge el însuși în spațiu, în patru sau cinci ani. Rămâne de văzut cum îi vor evolua planurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: