Elon Musk vrea să dea internet printr-o rețea imensă de sateliți

Elon Musk vrea să dea internet printr-o rețea imensă de sateliți

Compania privată a lui Elon Musk, SpaceX, nu are în plan doar explorarea spațială, ci vrea să facă lucruri drăguțe și aici, pe Pământ.

Prin urmare, compania cere aprobare guvernamentală pentru a opera o rețea masivă de sateliți care ar asigura internet global la viteze mari, potrivit Reuters. Compania din California ar urma să implementeze o rețea care constă în 4.425 de sateliți. Proiectul a fost anunțat de Musk încă din ianuarie 2015 și ar costa cel puțin 10 miliarde de dolari.

Totuși, documentele recente includ detalii tehnice legate de rețea, dar nu menționează niciun plan financiar sau estimări de costuri. Printre finanțatori se numără Google Inc al Alphabet și Fidelity Investments, care au contribuit cu un miliard de dolari.

Rețeaua propusă de SpaceX ar începe cu lansarea a 800 de sateliți, care ar extinde accesul la internet în SUA, inclusiv în Puerto Rico și în Insulele Virgine Americane. De asemenea, serviciul ar fi destinat pentru uz comercial, instituțional, rezidențial, guvernamental și profesional.

Alte companii care vor să lanseze rețele de sateliți similare sunt OneWeb și Boeing Co. Un astfel de sistem reprezintă o alternativă pentru cabluri, fibre optice și alte căi „terestre” de acces la internet.

SpaceX nu a spus când va lansa sateliții, dar aceștia vor ajunge în orbită la 1.150-1.325 kilometri deasupra Pământului. Fiecare satelit, având dimensiunea unei mașini obișnuite, ar cântări în jur de 386 de kilograme.

Cât despre rachetele companiei, lansările acestora au fost amânate din pricina accidentului de pe 1 septembrie, în care pagubele au inclus un Falcon 9 de 62 de milioane de dolari și un satelit israelian de 200 de milioane de dolari. SpaceX speră să reia testele luna viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: