Elon Musk și-a luat gândul de la lansarea Tesla Model 3 la timp

Elon Musk și-a luat gândul de la lansarea Tesla Model 3 la timp

Tesla Model 3 sună foarte bine în teorie, dar abilitatea de producție a companiei se pare că nu va face niciodată față la numărul fabulos de precomenzi.

Cel de-al treilea automobil al celor de la Tesla a fost anunțat cu surle și trâmbițe cu mai bine de un an înainte ca acesta să fie produs în serie. Internauții s-au entuziasmat din cauza prețului mic, dar se pare că nici măcar Elon Musk nu este optimist că va putea respecta termenul de asamblare a celor care au plătit deja avans.

Tesla are o problemă foarte gravă când vine vorba de producția în masă a mașinilor sale și nici măcar livrarea nu pare foarte bine pusă la punct. Primul anunț legat de Tesla Model 3 nu a făcut decât să alimenteze și mai mult speculațiile în privința inabilității companiei americane de a livra un produs la timp, chiar dacă termenul era generosul mijloc al lui 2017.

Zvonurile s-au lămurit. Elon Musk a declarat cât se poate de clar că va fi imposibil să respecte termenul pe care l-a avut în vedere din cauza furnizorilor. Partea un pic ciudată a întregului anunț este că, deși nu va putea trimite mașina visurilor lor către cei care au plătit deja un avans, era importantă stabilirea unei date țintă, indiferent cât de nerealistă este aceea.

În altă ordine de idei, același CEO Tesla a declarat că pe termen lung va ieși la iveală faptul că Tesla Model 3 este un pic mai ușor de produs în masă decât celelalte modele ale gigantului, Model S și Model X. Aruncându-se la câteva pronosticuri, Musk a afirmat că s-ar putea să producă în 2017 între 100.000 și 200.000 de Model 3. În contextul în care s-au înregistrat deja 400.000 de precomenzi, cifrele respective sunt departe de a fi suficiente. În schimb, în 2018, speră să atingă pragul de 500.000 de automobile produse și livrate. Acest proiect va fi dus la bun sfârșit și prin extinderea numărului de fabrici dincolo de Fremont, USA în Europa și China.