Elon Musk: Google nu poate concura cu Tesla, dar Apple da

Elon Musk: Google nu poate concura cu Tesla, dar Apple da

Elon Musk își analizează competiția cu seriozitate, mai ales că interesul pentru mașini electrice a început să prindă din ce în ce mai mult teren.

În cadrul conferinței Code a Vox Media, pe lângă discuțiile legate de trimiterea oamenilor pe Marte, a tratat și chestiunea competiției pe piața automobilelor electrice. Musk a spus că nu vede în Google un potențial competitor, dar lucrurile stau diferit în legătură cu Apple și alte companii care fabrică automobile. „Google a făcut o treabă grozavă când ne-a arătat potențialul transportului autonom, dar nu e o companie auto”.

Apple, totuși, e ceva diferit. Au existat numeroase speculații legate de posibilitatea ca Apple să scoată pe piață o mașină proprie. Elon Musk e de părere că Apple a cam ratat oportunitatea de a scoate o mașină care să concureze agresiv cu Tesla Motors. Totuși, să nu uităm că gigantul din Cupertino e destul de secretos în legătură cu proiectele sale speciale. Chiar și așa, tot nu pare că se apropie de o lansare serioasă a unui automobil. Ceea ce e păcat, pentru că Elon Musk a văzut potențial.

„Cred că ar fi trebuit să se avânte în acest proiect mai devreme. Nu știu…Nu au împărtășit cu mine detaliile. Nu cred că va exista o producție voluminoasă mai devreme de 2020. E o oportunitate pierdută. Există o mulțime de companii auto importante în lume, iar cea mai mare cotă de piață e undeva la 10%”.

O parte importantă a bătăliei se bazează pe construcția capacităților de producție, precum și pe stabilirea unui lanț puternic de livrare. Elon Musk crede că punerea la punct și menținerea unui lanț de livrare a fost tot timpul unul dintre punctele forte ale Apple, potrivit Tech Crunch. Prin urmare, șeful Tesla vede în Apple un concurent relevant, chiar dacă momentan acesta din urmă nu pune pe masă altceva decât concepte și idei în ceea ce privește segmentul auto.