Elevii români care au câștigat premiul de excelență în IT: care a fost ideea lor

Elevii români care au câștigat premiul de excelență în IT: care a fost ideea lor

Oculus este un startup realizat de o echipă de elevi din România, care a câștigat premiul de excelentă în IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a ediție a competiției JA Europe Company of the Year.

Premiul de Excelență în IT oferit de AT&T recunoaște compania care inovează și folosește într-un mod creativ tehnologia informației, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii. Elevii de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București au creat prototipul pentru un produs special, ochelarii inteligenți Mitra, care ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiențe de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător, potrivit Cariere Online. Echipa va reprezenta România la finala “European Company of the Year 2016” din Elveția, de la sfârșitul lunii iulie.

În Lucerne, în perioada 25-28 iulie, au participat peste 200 de elevi pentru a-și prezenta ideile. 36 de echipe de elevi au concurat în programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, care le oferă acestora posibilitatea de a iniția și conduce o afacere reală.

Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat produse și servicii reale. Succesul programului se datorează, în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, care oferă consultanță elevilor. Parteneriatele dintre mediul educațional și mediul de afaceri au ca scop eliminarea decalajului dintre teoria învățată la clasă și provocările lumii reale. În anul școlar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de țări din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T și JA Europa lucrează împreună pentru a sprijini ținerii din 10 țări să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă sau pentru a începe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, inițiativă filantropica a companiei, AT&T sprijină programele de antreprenoriat și programele de orientare în carieră care se concentrează pe construirea competențelor care ajută participanții să între pe piața muncii cu un avantaj clar.

Citește și: