Efectele cutremurului din Japonia: o filmare realizată cu o dronă îți arată pagubele provocate

În ultimele zile, activitatea seismică a fost foarte ridicată, iar două cutremure devastatoare au avut loc în Japonia (vineri seară) și în Ecuador (sâmbătă noapte). După o serie de fotografii cu efectele seismului care i-a afectat pe niponi, avem acum și o filmare realizată cu o dronă.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, autorităţile emiţând chiar și o alertă de tsunami.

Seismul iniţial a avut loc sâmbătă la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora României) în zona Kumamoto, în sudul Japoniei, la adâncimea de doar 10 kilometri.

Cutremurul a fost urmat de două replici, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade. Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto şi la 13 kilometri sud-est de Ueki.

Din filmarea cu drona se văd zeci de case prăbușite, iar numărul persoanelor decedate ar fi ajuns la 41. În total, peste 860 de japonezi ar fi fost răniți în urma cutremurului.

În Ecuador, situația este și mai gravă. Statul a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter, iar cel puțin 41 de persoane au murit, autoritățile decretând starea de urgență.

„Din păcate, potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, 41 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (…) Acest bilanţ va creşte în următoarele ore”, a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, adăugând că este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979, potrivit Mediafax.

Octavian Palade
10:30 17.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video