E oficial: Microsoft renunță la producția de telefoane cu Windows

E oficial: Microsoft renunță la producția de telefoane cu Windows

S-a anunțat de multe ori moartea platformelor Windows Phone și Windows 10 Mobile, dar până acum, cei de la Microsoft nu au făcut un anunț oficial.

Nu au trecut decât câteva zile de când am anunțat că, la nivel global, mai puțin de 1% dintre utilizatorii de smartphone folosesc un terminal cu Windows. Tot atunci au început zvonurile legate de încetarea eforturilor Microsoft pe marginea acestui subiect. Realitatea nu este la fel de crudă, dar se apropie foarte mult de această realitate.

După ce în urmă cu aproximativ o săptămână Microsoft a vândut afacerea sa cu telefoane de vorbit către Foxconn, acum a anunțat oficial că va renunța complet la afacerea cu telefoane destinate utilizatorilor obișnuiți. În teorie, va mai exista o divizie dedicată Windows 10 Mobile pentru business, dar în practică, vom vedea concedieri masive și desființarea ultimei bucăți din vechea companie Nokia achiziționată de Steve Ballmer într-una dintre ultimele sale măsuri importante ca CEO.

Printr-un memoriu intern publicat de ce de la The Verge, Terry Myerson anunță desființarea a 1850 de locuri de muncă, dintre care 1350 sunt în Finlanda. Compania a anunțat de asemenea că acest proces se va reflecta în costuri de aproximativ 950 de milioane, dintre care 200 de milioane se vor duce direct la persoanele concediate sub formă de prime. Astfel, în Finlanda, singurii care vor mai rămâne activi sunt membrii echipei de vânzări, deși este greu de spus cu ce se vor ocupa.

De acum înainte, conform CEO-ului Satya Nadella, Microsoft își va concentra eforturile în ceea ce privește telefoanele mobile doar către segmentul enterprise, într-un mediu în care se pune un preț mai mare pe securitate, management facil al terminalelor și funcția Continuum, care vă transformă telefonul într-un PC.

Cu alte cuvinte, brandul Lumia nu se mai vedea imprimat pe telefoane noi. În schimb, dacă giganți precum Acer, HP sau Vaio vor să producă în continuare dispozitive mobile cu Windows, gigantul din Redmond va face tot posibilul să-i ajute. Între timp, Microsoft ,,va îmbrățișa alte platforme mobile cu serviciile sale de productivitate”, portându-și cât mai multe aplicații și servicii pe Android și iOS.

Citește și: