Windows Phone este pe cale de dispariție și Microsoft nu are ce face în privința asta

Windows Phone este pe cale de dispariție și Microsoft nu are ce face în privința asta

Deși nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză faptul că prea puțini oameni mai folosesc Windows Phone, nu cred că se aștepta cineva să vedem o cotă de piață atât de mică pentru sistemul de operare Microsoft.

Dacă pentru vreun moment ați crezut că gigantul din Redmond mai avea abilitatea de a-și pune amprenta într-un mod semnificativ pe industria telefoanelor mobile, puteți renunța fără nici un fel de probleme la acel gând. Chiar și dacă va lansa un Surface Phone în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, atâta timp cât respectivul gadget va veni preinstalat cu Windows 10 Mobile, are toate ingredientele pentru a fi irelevant.

Mai ales acum, când piața de mobile nu a mai crescut într-un ritm la fel de alert, cu doar 4 procente în ultimul trimestru, cota de piață a Windows Phone a scăzut sub un procent. În principiu, există multe motive pentru această scădere, dar cele mai importante țin de lipsa lansării de noi telefoane Lumia și de lipsa interesului dezvoltatorilor în platforma Microsoft. Atâta timp cât cele mai noi și atrăgătoare aplicații nu se găsesc în Windows Store, cei mai mulți continuă să se orienteze către un iPhone sau Android.

Aproximativ 2,4 milioane de telefoane cu Windows Phone s-au comercializat în cel mai recent trimestru fiscal la nivel global, conform celor de la Gartner. Această valoare se traduce prin aproximativ 0,7 procente din piață. În același trimestru al anului trecut, cota de piață era de 2,5 procente, în cazul în care scăderea nu era suficient de evidentă.

În mare parte, este greu de înțeles cum mai reușește Microsoft să facă bani din afacerea cu telefoane mobile. De curând a vândut divizia de telefoane de vorbit celor de la Foxconn, dar s-ar putea să renunțe complet și la brandul Lumia. Nu ne rămâne decât să așteptăm lansarea Surface Phone pentru a vedea direcția spre care se îndreaptă Windows 10 Mobile sau Windows Phone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: