11 nov. 2016 | 07:33

Dronele GoPro Karma cad din cer și trebuie returnate

VIDEO ACTUALITATE

Lansată cu surle și trâmbițe în urmă cu câteva luni, drona GoPro Karma este departe de a fi perfectă. Din câte se pare, are probleme grave de funcționalitate, iar producătorul le vrea pe toate înapoi.

Dacă erați de părere că în 2016 doar cei de la Samsung au decis retragerea completă a unui gadget de piață, vă înșelați. În timp ce telefoanele Galaxy Note 7 au devenit un pericol public cu consecințe dezastruoase pentru utilizatori și producător, se pare că același lucru se întâmplă în aceste zile cu GoPro Karma.

În urmă cu câteva zile, cam în momentul în care 90% din știrile cu care interacționați online aveau legătură cu alegerile din Statele Unite, GoPro a anunțat în mod oficial că retrage de pe piață Karma. Prima dronă a companiei americane, deși avea potențialul de a fi un succes prin intermediul prețului accesibil combinat cu un volum semnificativ de funcționalitate, se pare că va fi o pată neagră pe CV-ul creatorilor popularelor camere de acțiune.

Motivul pentru care s-a decis returnarea globală a dronelor GoPro are legătură prăbușirea acestora în momente aleatorii din cer. Pur și simplu, în timpul zborului, motorașele dronei se opresc, iar aceasta se apropie de pământ cu o viteză amețitoare. Deoarece vorbim de un echipament prin intermediul căruia filmați diverse aventuri, în mod inevitabil, au apărut online și dovezile video ale prăbușirilor inoportune.

Dacă ar fi să credem ce se petrece în clipurile de mai jos și nu avem nici un motiv să nu o facem, dronele cu probleme decolează fără probleme, zboară 1-3 minute și imortalizează conținut, după care, motoarele cedează. Urmarea este o prăbușire dureroasă care, în cel mai rău caz, nu s-a reflectat doar în distrugerea dronei, cât și a camerei folosită pentru imortalizarea evenimentului. Merită reținut că, momentan, GoPro nu știe care este motivul acestei probleme, dar a inițiat o investigație împreună cu US Consumer Product Safety Comission și Federal Aviation Administration în speranța de a lămuri problema.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele