Dreambit îți pune selfie-ul în pielea rezultatelor la căutare

Dreambit îți pune selfie-ul în pielea rezultatelor la căutare

Un nou motor de căutare intitulat Dreambit își propune să vă ajute să vedeți cum ar arăta fața voastră în pielea oricăror personaje rezultate la căutare. Este nevoie doar de un selfie.

În urmă cu aproximativ 10 ani mă jucam cu Cosmpolitan Virtual Makeover pentru a experimenta diverse tipuri de freze și coafuri pornind de la o imagine cu fața mea. Între timp, cu un pic de talent în Photoshop și câteva clikuri, puteți obține un nivel mult mai mare de flexibilitate și rezultate mult mai impresionante. În cazul în care variantele de mai sus vi se par prea complicate și v-ați săturat de opțiunile de face swap din Snapchat sau MSQRD, în curând veți avea la dispoziție un motor de căutare care automatizează procesul.

Aflat momentan în beta, Dreambit este un motor de căutare ce pare să fie foarte promițător. Este suficient să urcați un selfie pe site, iar fața voastră este identificată automat, decupată, redimensionată și chiar colorată pentru a se integra de minune printre rezultatele la căutarea pe care ați făcut-o. După cum se poate vedea în captura de mai sus, la cuvinte precum ,,curly hair”, ,,india” sau ,,1930”, rezultatele editării automate au fost aproape impecabile.

Dreambit este proiectul cercetătorului în computer vision Ira Kemelmacher-Shlizeman de la Universitate din Washington. Fără să vă forțați prea mult imaginația, idea lui Ira deschide porțile către un număr infinit de surse de amuzament. În același timp, există și foarte multe scenarii constructive în care și-ar putea găsi utilitatea. În comunicatul de presă care a însoțit lansarea versiunii beta, Shlizerman detaliază un scenariu în care căutarea unei persoane dispărute ar putea releva o serie de rezultate menite să ilustreze posibilele modificări estetice pe care victima le-ar putea suferi în timp.

Deși Dreambit nu a avut încă parte de o lansare publică și va mai fi finisat până la prezentarea sa săptămâna viitoare la SIGGRAPH, puteți încerca să vă înscrieți în beta folosind această adresă. Cu un pic de noroc, poate vă veți putea juca înainte tuturor.

Sursa: Engadget