Snapchat ajunge pe Windows Phone printr-o alternativa

Snapchat ajunge pe Windows Phone printr-o alternativa
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:00 04.06.2013

Dupa succesul incredibil al pe Android si iOS era si timpul sa discutam de o iteratie a aplicatiei de mesagerie instant pentru Windows Phone.

snapchat swapchat windows phone

Cei mai multi dezvoltatori, dupa ce termina o aplicatie gen Snapchat, creeaza un API pe care il ofera doritorilor pentru ca acestia sa creeze alternative compatibile cu serviciul online din spate. Acest fenomen are loc pentru a incuraja dezvoltarea de solutii cross-platform. Cu alte cuvinte, daca acest principiu a functionat cu alternative la Instagram, nu ar avea de de sa nu functioneze si cu alternative la un client de chat.

Pentru ca Snapchat nu a ajuns inca pe Windows Phone Store in varianta originala, o companie mai putin cunoscuta, SRC Apps, este pe ultima suta de metri in efortul ei de a aduce confortul conversatiilor realizate prin respectiva aplicatie pe terminalele cu WP8. Aplicatia va purta numele de Swapchat si ar trebuie sa poata fi descarcata gratuit in perioada imediat urmatoare. In cateva zile, prima iteratie a aplicatiei ar trebui sa ajunga la Microsoft pentru aprobare, moment dupa care nimic nu va va mai opri sa trimiteti mesaje in format text sau foto cu termen de valabilitate de cateva secunde.

Aceasta miscare din partea SRC Apps vine intr-o perioda de succes incredibil inregistrat de SnapChat. Prin simplul fapt ca imaginile si filmele trimise astfel , numarul utilizatorilor pe iOS si Android are mari sanse sa fi ajuns la nivelul zecilor de milioane. Oficialii confirma 150 milioane de fotografii trimise prin Snapchat in fiecare zi, iar cu astfel de cifre devine aproape imposibil scada in ochii utilizatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI