Dragostea poate fi demonstrată științific, iar un smartphone te poate ajuta să o identifici

Dragostea poate fi demonstrată științific, iar un smartphone te poate ajuta să o identifici

Un grup de cercetători spanioli a reușit să arate impactul pe care îl are sentimentul de iubire asupra corpului nostru. Experimentul simplu ar putea fi reprodus și cu ajutorul unui smartphone disponibil deja pe piață. 

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Granada și a demonstrat că puteți minți în legătură cu sentimentele voastre, dar nu puteți ascunde semnalele pe care corpul vostru le transmite. În cadrul unei experiment ei le-au solicitat celor 60 de voluntari să-și scufunde mâna cu care scriu într-un bazin cu apă cu gheață, timp de două minute.

Cei 60 de voluntari au fost apoi împărțiți în două grupuri. Voluntarii dintr-un grup au fost puși să vadă fotografii cu jumătatea iubită și fotografii cu prieteni apropiați, în timp ce voluntarii din celălalt grup, grupul martor în acest experiment, au privit doar fotografii ale apropiaților și prietenilor.

Prin compararea imaginilor termografice, cercetătorii au putut demonstra că în cazul subiecților îndrăgostiți se înregistra o creștere a temperaturii mult mai rapidă.

„Temperatura organismului este legată de sistemul nervos simpatic și de cel parasimpatic, precum și de emoții și de starea de excitare. Este un sistem foarte sensibil și este facil de detectat și de măsurat activitatea periferică a sistemului nervos”, susține Francisco Tornay, profesor de psihologie experimentală la Universitatea din Granada, potrivit Agerpres.

Cei îndrăgostiți au manifestat temperaturi mai crescute (cu aproximativ două grade Celsius) în zona obrajilor, nasului și frunților.

Ziceam la începutul acestui articol că efectul ar putea fi observat cu ajutorul unui smartphone. Este vorba despre acest model de la CAT, dotat cu o cameră termică. Așadar, cu el puteți să vedeți și unde există scurgeri ale țevilor, dar și dacă partenerul de viață încă e interesat de voi.

imagine termica

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: