CAT S60: Telefonul ultrarezistent care ”vede” căldura, prezentat la MWC

Despre telefonul CAT S60, dotat cu o cameră termică, am auzit încă de săptămâna trecută, însă l-am văzut ”pe viu” la MWC 2016. 

Nișa de telefoane ultrarezistente devine din ce în ce mai interesantă pe zi ce trece. Dacă acum un an sau doi vorbeam despre modele cu specificații low-end și funcționalități limitate, acum vorbim despre dispozitive performante, care oferă și alte lucruri în afară de rezistența la impact.

CAT S60 este primul smartphone din lume cu cameră foto termică integrată, acesta fiind în același timp smartphone-ul cu cea mai mare rezistență la apă din lume. Telefonul rezistă la adâncimi de până la 5 m, timp de o oră, caracteristică ce îi permite să fie folosit și ca aparat foto subacvatic, mai ales că are și o cameră foto principală de 13MP. 

Display-ul de 4,7 inch are rezoluție HD și reacționează și la atingerile făcute prin mănuși, dar și la cele făcute cu mâinile ude, iar sub acesta se ascund un procesor Snapdragon 617, 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare.

Este compatibil cu standardele militare din SUA și chiar le depășește, fiind construit pentru a rezista căderilor pe ciment de până la 1,8m.

Totuși, cea mai interesantă caracteristică a smartphone-ului rămâne camera termică. Dezvoltată de FLIR, camera le permite utilizatorilor Cat să fie primii din lume în folosirea smartphone-urilor pentru scopuri diverse, precum detectarea pierderilor de căldură din jurul ferestrelor și ușilor, detectarea zonelor de umiditate și a zonelor lipsite de izolație, identificarea aparatelor electrice supra-încălzite și a circuitelor. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor să aibă vizibilitate pe întuneric.

La prima atingere, am descoperit un smartphone foarte sprinten, cu display luminos și, culmea, un design foarte plăcut pentru un dispozitiv de acest gen. Camera termică este o funcționalitate interesantă căreia i-am putea găsi multe scopuri, iar prețul de 649 euro este complet justificat de aceste specificații.

Etichete: