Domino’s a construit un robot autonom pentru a livra pizza

Domino's a construit un robot autonom pentru a livra pizza

Domino’s vrea ca livrarea de pizza să se facă automat și la program. Cu un robot.

Dacă acum vă plângeți băiatului care vă livrează pizza că întârzie, s-ar putea ca în viitor să nu mai aveți cui, sau chiar de ce. Noul aparat al celor de la Domino’s va aduce clienților săi pizza acasă, având în același timp aspectului unui robot scos parcă din The Jetsons.

Numit DRU (Domino’s Robotic Unit), micul android pe roți este contruit împreună cu australienii de la Marathon Targets și este, conform celor de la Domino’s primul aparat de acest fel. Deși băieții de la Marathon Targets construiesc aparate și ținte complexe pentru exerciții militare, primul lor robot ”civil” va livra pizza în Queensland, Australia.

Momentan, DRU este încă în stadiul de prototip, dar asta nu înseamnă că nu a livrat deja primele comenzi. Colaborând cu autoritățile din Queensland, Domino’s au vrut să fie siguri că robotul îndeplinește toate condițiile să poată fi folosit pe străzile orașului. Aparatul folosește aceeași tehnologie LIDAR, care se poate întâlni pe mașinile Tesla și utilizează un sistem de urmărire prin GPS care se poate sincroniza cu Google Maps.

Compartimentul unde se stochează pizza este încuiat și este împărțit într-un segment cald și unul rece. Iar pentru perioada de testare, micul robot deja a început să livreze mâncarea către clienți aflați pe străduțele dosnice din Queensland. Deși, momentan, DRU este testat în Australia, Domino’s vrea mai întâi să vadă dacă este cu adevărat eficient în treaba pe care o are de făcut, înainte ca să-l aducă și în alte țări. Dacă proiectul are succes în Australia, ar fi interesant de văzut peste ani cum ar umbla DRU prin cartierele noastre noaptea, livrând pizza…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: