22 iun. 2016 | 13:08

Documentarul „Chuck Norris versus comunism” poate fi văzut fără abonament HBO GO

ENTERTAINMENT
Documentarul

După „Toto și surorile lui” (r. Alexander Nanau) și Rețeaua (r. Claudiu Mitcu), HBO GO continuă șirul documentarelor care pot fi vizionate fără abonament, cu producția „Chuck Norris versus communism”.

Începând de astăzi, documentarul regizat de Ilinca Călugăreanu și co-produs de HBO Europe, este disponibil fără abonament pe HBO GO timp de o lună. Tot ce ai de făcut este să intri aici și să dai Play. Filmul spune povestea Irinei Margareta Nistor (interpretată de Ana Maria Moldovan) o femeie foarte determinată și pasionată a cărei voce pătrunzătoare și marcantă a inspirat o țară întreagă. „Am încercat să o redau pe Irina așa cum am perceput-o și simțit-o atunci. Vocea ei este într-adevăr știută de mulți români și nu este ușor de imitat. Se poate învață, exersa felul ei de a frază, pauzele pe care le folosește în mod natural și anumite cuvinte pe care le repetă mai des”, a spus Ana Maria, într-un interviu acordat Cinemagia.

În România anilor ‘80, mii de filme din Occident au trecut dincolo de Cortina Roșie și au deschis o fereastră către lumea liberă pentru cei care au îndrăznit să privească mai departe. Piața neagră cu casete video și o traducătoare curajoasă au adus magia filmului în mijlocul oamenilor.

La mijlocul anilor ‘80, mii de filme de la Hollywood au fost introduse ilegal în țară, printr-o operațiune bine pusă la punct care s-a lărgit tot mai mult, ajungând în casele a milioane de români. Filmele au fost dublate de o traducătoare curajoasă a cărei voce specială a captivat întreaga națiune și a devenit un simbol al libertății. Poveștile curajoase cu actori de acțiune, ca Chuck Norris și Jean-Claude Van Damme, au captivat imaginația fiecărui copil, însă locurile exotice și contextele din filme au fost cele care au hipnotizat audiența.

Tom Hanks, actorul, regizorul și producătorul de film american, câștigător a două premii Oscar pentru cel mai bun actor, a vizionat documentarul „Chuck Norris vs Communism” şi a fost impresionat de realitatea românească a anilor ’80. Ba, mai mult, Tom Hanks a recomandat filmul pe pagina sa oficială de Facebook.