Distribuția lui Blade Runner 2 vine cu noi surprize pe lângă actorii deja consacrați

Distribuția lui Blade Runner 2 vine cu noi surprize pe lângă actorii deja consacrați

Multă lume detestă însăși ideea existenței unui film nou Blade Runner, însă chiar și așa, noua distribuție i-ar putea convinge chiar și pe cei mai sceptici că, până la urmă, filmul e pe mâini bune.

Filmul original din 1982 este o capodoperă a cinematografiei americane (mai precis englezești de vreme ce Ridley Scott este britanic) care a rămas ca un simbol al mariajului unic dintre genul filmelor SF și cele noir apărute în anii ’40. În momentul în care s-a anunțat o eventuală revenire la universul creat de Philip K. Dick sub forma unui sequel la primul Blade Runner, fanii filmului au sărit ca arși umplând forumurile și secțiunile de comentarii ale site-urilor cu scepticism și dispreț față această inițiativă.

Totuși, pentru că Blade Runner este un film esențial al anilor ’80, de la sintetizatoarele lui Vangelis până la atitudinea sceptică, dar totuși reverențioasă față de viitor, casa de producție a filmului, Alcon Entertainment, a încercat să atragă mulțimea nostalgică după acea perioadă.

Din acest motiv, cel mai surprinzător anunț este faptul că Ryan Gosling este asociat noului proiect. Acesta a impresionat publicul la Cannes acum cinci ani în filmul ”Drive” a lui Nicolas Winding Refn film a cărui coloană sonoră împrumuta mult din sunetele și sintetizatoarelor anilor ’80. Mizând probabil pe asocierea aceasta indirectă între un film simbol al anilor ’80  și cineva ”care s-ar potrivi în anii ’80” studiourile Alcon au decis să îi pună împreună pe marile ecrane pe Ryan Gosling și Harrison Ford.

Despre Harrison Ford se știa că se va întoarce să joace într-un nou Blade Runner, însă acum treaba pare sigură. Un detaliu amuzant legat de Harrison Ford este că acesta a ajuns pe studiourile Blade Runner în 1982 exact după ce terminase filmările la Star Wars: Empire Strikes Back. Anul acesta se pare că Harrison Ford face o mișcare similară, acesta tocmai terminând de jucat pe platoul lui Star Wars: The Force Awakens și se apucă de un al doilea Blade Runner. Să fie de bun augur? Vedem.

Surpriza a doua, însă este noul regizor. Mulți speculau că Ridley Scott se va întoarce la cârma francizei sale, însă se pare că Alcon au ales pe nimeni altul decât pe Denis Villeneuve, regizorul lui ”Sicario”, film care e nominalizat anul acesta la trei Oscaruri.

Deși este extrem de greu să convingi fanii Blade Runner că un astfel de film ar merita o continuare, e clar că deținătorii drepturilor filmului fac tot posibilul să ne câștige încrederea. Deși forța nostalgiei are o putere mult mai mare decât rațiunea, să sperăm că noul film se va ridica la așteptările amândurora.