Din motive de siguranță, Tesla cheamă înapoi Model X

Din motive de siguranță, Tesla cheamă înapoi Model X

Model X este a doua mașină a celor de la Tesla și prima în care au fost descoperite probleme grave legate de siguranța pasagerilor.

La ora actuală, pe străzile din întreaga lume, au început să se afle un număr semnificativ de mașini electrice. Chiar și țara noastră, câteva modele mai accesibile, precum Renault Twizy încep să fie văzute în mod regulat. Când vine însă vorba de SUV-uri electrice, posesorii de Tesla Model X se află într-o companie foarte selectă.

Din păcate, la scurt timp după anunțarea oficială a Tesla Model 3, aflăm că există probleme cu Model X. Respectiva problemă, ce are mari șanse să fie foarte costisitoare pentru companie, vizează siguranța scaunelor din al treilea rând din mașină. Aproximativ 2700 de exemplare de Model X au fost rechemate în fabrică deoarece, sistemul de fixare al scaunelor din spate nu este suficient de bine pus la punct. Ca urmare, există un risc constant ca persoanele care stau acolo să fie proiectate în scaunele din față și să se lovească.

Numărul de Tesla Model X chemate înapoi în fabrică este atât de mic în comparație cu numărul de uniăți comercializate, deoarece, în urma unei analize atente, doar exemplarele pentru Europa sunt afectate de situație. În ceea ce privește modelele pentru piața din SUA, în urma unor teste repetate, niciodată nu a putut fi identificată aceeași problemă.

Din câte se pare, situația are legătură cu sistemul de ancorare al scaunelor de pe al treilea rând. Acelea sunt de cele mai multe ori rabatate pentru a face mai mult loc în portbagaj. Când se află însă în folosință, în urma anumitor manevre, își pierd stabilitatea și cad în față.

Merită reținut faptul că, până la această oră, nu s-a înregistrat nici un accident derivat din situațai detalitată mai sus. Cauza problemei și soluția ei au fost depistate în laboratoarele companiei. Reparația durează aproximativ 2 ore.