Încă un producător de scule va face și telefoane

Încă un producător de scule va face și telefoane
14:04 22.04.2016

În amalgamul de producători de telefoane care se străduiesc enorm în fiecare an să rămână relevanți, tocmai s-a strecurat și DeWalt, o companie care s-ar să fie sinonimă cu mașini de găurit pentru cei mai mulți dintre noi.

Cu toate că la nivelul terminalelor de top avem giganți precum Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei sau Xiaomi, într-o zonă un pic ciudată a pieței se află producătorii de telefoane ultra rezistente. Acestea din urmă nu sunt sub nici o formă ieftine, dar nici nu au specificații de top. Casio și CAT sunt doua exemple de companii care și-au pus deja amprenta pe piață prin dispozitive numai bune de dat de pământ.

Deoarece se pare că nu era o competiție suficient de acerbă, DeWalt, un producător destul de renumit de scule și echipamente din domeniul construcțiilor, a anunțat oficial primul său smartphone. Cu numele de MD501, acesta nu este foarte sugestiv în materie de branding, dar se aliniază de minune cu oferta celor de la CAT. Practic, vorbim de un telefon certificat IP68, această asociere de litere și cifre asigurându-vă că nu trebuie să vă faceți grijă când vine vorba de rezistență de apă, praf și alte intemperii. Funcționează de minune chiar și la -20 de grade Celsius, iar în cazul unei trânte de la o înălțime de doi metri nu ar trebui sub nici o formă să vă faceți griji de securitatea datelor.

În ceea ce privește restul specificațiilor, DeWalt MD501 este construit în jurul unui display cu diagonala de 5 inci și o rezoluție nativă 720p protejat cu Gorilla Glass 3. În spatele ecranului se ascunde un SoC MediaTek MT6735 cu 2GB RAM și o memorie internă de 16GB. Cei care folosesc două telefoane la ora actuală vor fi foarte încântați de suportul Dual SIM al noului aparat și de LTE. Bateria internă de 3020 mAh ar trebui să vă țină fără emoții departe de priză pe parcursul zilei, iar suportul pentru încărcare wireless prin Qi ar trebui, de asemenea, să încânte câțiva internauți. Preinstalat cu bătrânul Android 5.1 Marshmallow, prețul pentru DeWalt MD501 este de 543 de dolari.