De ce Titan ar fi singura lume din Sistemul Solar pe care o putem coloniza

De ce Titan ar fi singura lume din Sistemul Solar pe care o putem coloniza

Cu toate că Marte este candidatul cel mai evident pentru o nouă lume, Titan ar putea fi locul în care ar trebui să ne îndreptăm, mai degrabă.

Ideea unei colonii umane pe Titan ar putea părea nebunească, având în vedere temperaturile de -185 de grade Celsius și ploile de metan care ajung în mările de hidrocaburi. Deși sună contra-intuitiv, acest satelit al lui Saturn ar putea fi singurul loc din sistemul solar unde am putea construi o așezare umană permanentă. Asta este opinia cercetătorilor Charles Wohlforth și Amanda R. Hendrix, autorii cărții Beyond ”Earth: Our Path to a New Home in the Planets”, în articolul publicat pe scientificamerican.com.

Titan este singurul corp ceresc din sistemul solar ce are lichid la suprafață, mulțumită lacurilor de metan și de etan. Dunele de hidrocarburi solide sunt extrem de similare cu dunele de nisip de pe Pământ.

Protecția împotriva radiațiilor este asigurată de atmosfera de azot, cu 50% mai groasă decât cea a Pământului, dar și de magnetosfera lui Saturn. Cantitățile vaste de resurse de la suprafață sunt ideale pentru a crea energie. Cu toate că atmosfera nu are oxigen, apa înghețată de la o mică adâncime față de sol ar putea fi folosită pentru a oferi o soluție pentru respirație, dar și pentru a putea arde hidrocarburile.

Temperaturile de pe Titan, de -180 de grade Celsius, îi vor face pe oameni să aibă nevoie de haine pe măsură, dar și de aparate de respirat. Cu toate acestea, atmosfera densă elimină nevoia de un costum presurizat. Locuințele ar putea fi create din plastic, produs din resursele aproape inepuizabile de la suprafață.

Cum vom ajunge acolo, însă? În viziunea autorilor, nu avem șanse să ajungem prea curând, deoarece este nevoie de o soluție rapidă de transport, având în vedere că folosind tehnologia actuală ne-ar duce acolo în aproximativ 7 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: