De ce n-ar trebui să faci streaming de filme piratate prin intermediul browserului

De ce n-ar trebui să faci streaming de filme piratate prin intermediul browserului

Acum câteva zile Pirate Bay a anunțat că va oferi streaming online de filme piratate, venind cu o alternativă ”credibilă” la Popcorn Time. Pentru a face asta, utilizatorii au nevoie de plugin-ul Torrents Time.

Odată cu anunțul neobișnuit venit din partea Pirate Bay, a venit și soluția unică, dar problematică, de a putea face streaming de filme online prin intermediul unui plugin instalat în browserul tău. Din păcate, așa cum deja știm, plugin-urile, în general, nu sunt cele mai sigure programe pe care cineva le-ar putea avea instalate în calculator.

Torrents Time este compatibil cu Firefox, Internet Explorer și Chrome, iar premisa funcționării sale este cât se poate de simplă: îl instalezi în browser și orice pagină de filme dispoibilă pe Pirate Bay îți va oferi opțiunea de a începe o sesiune de streaming. Deșit totul pare grozav până aici, din păcate realitatea e puțin mai sumbră.

Se pare că micul plugin nu este atât de inofensiv pe cât ar părea. Conform mai multor postări de pe Reddit, un număr extrem de mare de oameni au observat breșele de securitate pe care acest plugin le creează în calculatorul gazdă. Cea mai mare problemă pe care mica aplicație o creează este sistemul de ”cross-origin resource sharing (CORS)”, sau mai bine zis, descărcarea de informații din surse multiple. Deși în sine această normă de operare stă la baza tuturor torrentelor, felul în care micul plugin pune în aplicare acest sistem poate da în vileag surselor de descărcare IP-ul tău, lucru care e extrem de problematic atunci când faci descărcări de material ilegal.

În plus, Torrents Time este construit să meargă permanent în fundal chiar și atunci când laptop-ul tău, să zicem, este pe modul de Sleep. De asemenea, plugin-ul îți poate afecta și procesorul de vreme ce codul din spatele său folosește în mod abuziv resursele microcipului de calcul în mod intenționat.

În final, dacă tot nu v-ați hotărât să rămâneți cu Netflix, măcar încercați alte metode de streaming online ceva mai sigure.

Citește și: