20 ian. 2016 | 19:14

Extensiile de Chrome îți pot fura obiectele din inventarul Steam

ACTUALITATE
Extensiile de Chrome îți pot fura obiectele din inventarul Steam

E bine să fii foarte atent când instalezi add-on-uri de Chrome, și nu numai. Un hacker a reușit să fure obiectele din inventarul utilizatorilor de Steam cu ajutorul unei extensii de Chrome pentru Counter-Strike care le permitea schimbarea culorii tematice a jocului și alte facilități.

Găsită de cei de la Bartblaze, extensiile de Chrome CSGODouble AutoGambling Bot și CSGODouble Theme Changer își mințeau utilizatorii că le pot schimba culoarea meniului din Counter-Strike: Global Offensive sau că le permit să joace pe bani. În realitate, extensia le fura toate obiectele din inventarul Steam. Din fericire, virusul nu lasă utilizatorii și fără jocurile din inventar, dar îi lasă fără obiectele pe care unii dintre jucători au stat ani de zile să le colecționeze și ajung în unele cazuri să se vândă pe sume grele de bani.

Momentan, extensiile au dispărut de pe Chrome Store iar contul care le-a urcat a fost șters. Din fericire, dacă ai instalat add-onurile poți scăpa de codul corupt doar dacă le ștergi pur și simplu. Nu e nevoie de o reinstalare de sistem sau o scanare profundă cu vreun antivirus.

E bine ca de acum înainte să aveți mare grijă cu extensiile de Chrome și întotdeauna să citiți câteva impresii despre ele pe Internet înainte de a le instala.