De ce Google Pixel nu este rezistent la apă

De ce Google Pixel nu este rezistent la apă

Google Pixel ar fi putut beneficia de rezistență la apă, însă compania din Mountain View a întâlnit o serie de obstacole.

iPhone 7, Galaxy S7 sau Xperia XZ sunt doar câteva exemple de dispozitive care nu au nici un fel de problemă dacă mergeți prin ploaie sau le scăpați în apă. După cum am mai spus, în timp ce iPhone 7 este certificat IP67 pentru rezistență la apă, recent lansatul Google Pixel este certificat IP53.

Respectivele valori s-ar putea să nu însemne mare lucru la prima vedere, dar este important să le aveți în vedere, mai ales dacă vreți să faceți poze sub apă, de exemplu. IP53 înseamnă că un telefon rezistă la stropi de apă pe întreagă sa suprafață de la un unghi de maxim 60 de grade față de vertical. În principiu, aceasta este descrierea tehnică a ploii și, sub nici o formă, nu înseamnă că-l puteți scufunda, cel puțin după spusele celor de la Google.

După cum scriu cei de la Phonearena, Google lucra la propriul telefon de ceva vreme, însă, la sfârșitul anului 2015, oficialii au decis să renunțe la tot și să reia întregul proces de proiectare. În condițiile în care au avut la dispoziție aproximativ nouă luni de zile, oficialii au fost nevoiți să facă anumite sacrificii. Astfel, unul dintre compromisuri a fost eliminarea rezistenței la apă.

În ciuda faptului că lansarea oficială a venit la doar câteva luni după schimbarea planurilor, Google Pixel a beneficiat de review-uri foarte bune. La capitolul hardware, Google Pixel și Pixel XL sunt dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB. Google Pixelare un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL vine cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Camerele foto pe ambele telefoane sunt de 12,3 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Bateria pentru Google Pixel va fi de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL va fi de 3.450 mAh.

Citește și: