De ce ai da un bancomat de pământ de la 30 de metri

În contextul în care un bancomat este înfățișat ca fiind un gadget ultra rezistent, având în vedere că ascunde sume semnificative de bani, este interesant de văzut cum face față la trânte.

Numărul experimentelor ciudate pe care îl vedem pe YouTube este surprinzător. Multe dintre ele nu au nici o legătură cu știința, iar cele mai multe nu fac decât să înfățișeze diverse forme de distrugere. În definitiv, este imposibil să nu fi văzut un clip de câteva minute în care cel mai nou iPhone sau Galaxy S era dat de pământ la scurt timp după lansarea sa oficială.

Dacă ați dezvoltat o pasiune pentru clipurile distructive de pe YouTube, este foarte probabil să credeți că este aproape imposibil să mai vedeți ceva original, nemaiîntâlnit. Vă înșelați. Un grup de ruși au reușit să pună mâna pe un bancomat scos din uz, ce încâ mai avea bani în el. În contextul în care se consideră că un astfel de aparat oferă același nivel de siguranță precum un seif, motiv și pentru care costă foarte mult, nu mulți își permit să distrugă unul.

Clipul a fost postat online pe canalul de YouTube Crash Zone, unde puteți vedea și multe alte scurt metraje la fel de atractive și distructive, de aici și numele canalului. Folosind o macara, băieții de la Crash Zone au ridicat bancomatul la 30 de metri înălțime, după ce i-au atașat o cameră video, doar pentru a-l trânti din curiozitate.

Rezultatul experimentului, din punctul meu de vedere, este destul de imprevizibil. Concluzia este însă una cât se poate de simplă, dacă un ciocan sau burghiu nu face o treabă foarte bună în a facilita accesarea interiorului unui bancomat, forța gravitațională s-ar putea să fie o soluție mai eficientă.

07:02 27.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video