De ce a renunțat Anonymous la războiul împotriva ISIS după masacrul din Orlando

De ce a renunțat Anonymous la războiul împotriva ISIS după masacrul din Orlando

Gruparea Anonymous a ales să abandoneze lupta împotriva teroriștilor ISIS.

În luna noiembrie a anului trecut, prin intermediul unui material video publicat pe internet, Anonymous a promis că se va răzbuna pe gruparea jihadistă ISIS pentru atacurile din Paris. Ulterior, aceasta a demarat o operațiune de proporții împotriva Statului Islamic, ștergând încă din primele zile mii de conturi de Twitter. De asemenea, fusese creată o pagină specială pentru OpParis, dar și un site unde membrii Anonymous înregistrau toate conturile.

În acea perioadă, se spunea că prezența ISIS scăzuse considerabil pe principalele rețele, precum YouTube, Twitter sau LiveLeak, aceștia continuând să atragă membri prin intermediul website-urilor fantomă sau al conturilor false. Acum, însă, hackerii se pare că vor să abandoneze lupta împotriva teroriștilor. Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelei sociale Twitter, atunci când unul dintre principalele conturi Anonymous a dat de înțeles acest război împotriva ISIS este lipsit de sens.

”Nu te lupți cu ISIS pe internet. Îi învingi prin unitate, în loc să creezi divizarea pe care ei o doresc”, era menționat într-un tweet distribuit de @YourAnonNews la scurt timp după ce au apărut știrile despre atentatul din Orlando. Desigur, trebuie să menționăm că acest cont nu reprezintă întreaga organizație Anonymous. Prin urmare, sunt șanse ca mulți hackeri activi în acest moment în mediul online să continue lupta împotriva teroriștilor.

[readmore]

Administratorii contului cu peste 1,6 milioane de fani au declarat, însă, că hackerii care continuă lupta sunt doar un grup de ”copilași lipsiți de coordonare, care vor să se simtă importanți în această lume”. Pe parcursul timpului, acțiunile Anonymous nu ar fi avut un impact uriaș asupra luptei împotriva ISIS, cea mai mare realizarea fiind o presupusă dejucare a unui atentat terorist în Italia.

Ghost Security, gruparea de hackeri care a descoperit Bitcoin în valoare de 2,8 milioane de euro în portofele ale membrilor ISIS, a ales chiar să împartă informațiile pe care le deține cu autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Dazed
Etichete: