Daydream este viziunea celor de la Google pentru realitate virtuală pe Android

Daydream este viziunea celor de la Google pentru realitate virtuală pe Android

Dacă vă aflați printre cei care sperau că s-au terminat dezbaterile online pe marginea fenomenului VR, oficialii Google au descis să dezvăluie combinația ideală de sunet și imagine la 360 de grade prin Daydream.

Erau puține șanse ca realitatea virtuală să nu fie luată în vedere la Google I/O și exact asta s-a și întâmplat. Bătrânul Google Cardboard a devenit istorie, iar în locul său a fost anunțată platforma Daydream, ce include specificații tehnice atât pe partea de hardware, cât și de software pentru VR. Piesa lipsă din puzzle constă într-o serie importantă de parteneri ce se angajează să creeze dispozitivele care să se conformeze specificațiilor companiei americane.

Cu alte cuvinte, anunțul Google pe marginea Daydream este unul ce se va materializa în produse finite abia în câteva luni. Google a creat niște designuri de referință pentru un headset VR și un controller pentru mișcare în și interacțiune în lumea virtuală, dar nu se va ocupa de producția sa în masă.

Conținutul creat pentru Google Cardboard nu va fi compatibil cu noile aparate Daydream. Acestea, în schimb, indiferent dacă vorbim de smartphone-uri sau playere standalone, vor trebui produse în conformitate cu standarde foarte precise pentru a fi certificate. În plus, dispozitivele compatibile cu Daydream pot accesa o nouă secțiune pentru VR din Android N menită să faciliteze pierderea unei cantități semnificative de timp într-un mediu virtual.

Tot cu scopul de a ilustra beneficiile și diversitatea conținutului VR, cei de la Google au încheiat deja un amalgam de parteneriate cu producători de hardware precum ASUS, ZTE, Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Alcatel ș Hiawei, De partea sa, Google a reinventat pentru realitate virtuală Google Play Store, Play Movies, Google Photos, YouTube și StreetVIew. Parterneii s-au grăbit să creezee aplicații actualizate de Netflix sau Hbo Go și jocuri de la Ubisoft și Electronic arts. Toate vor fi în Daydream gata să fie explorate. Primele telefoane compatibile ar trebui să ajungă la utilizatori până la finele acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI