Dacia Duster, ediția 2017, arată mai bine decât te-ai aștepta

Dacia Duster, ediția 2017, arată mai bine decât te-ai aștepta

Dacia lucrează la un nou model de Duster pentru 2017. După ce a fost cel mai bine vândut model Dacia din lume în 2015, francezii au decis să-i aplice un facelift.

Dacia Duster 2017

Conform informației exclusive din partea revistei AutoExpert, dar neconfirmat oficial de Dacia, noul design al SUV-ului Duster este parte dintr-un program special de dezvoltare a viitoarei generații de SUV-uri entry-level marca Dacia. Noul Duster  se va construi pe aceeași platformă a noilor Renault Megane și Talisman. În acest fel, platformele Renault Clio care au stat la baza Logan, Sandero și Duster au fost abandonate, mișcarea simbolizând o nouă eră pentru concernul Dacia.

Se pare că noul Duster va fi mai lung cu 18 cm, având o lungime totală de 4,5 metri, oferind pentru prima oară opțiunea de șapte locuri așa cum a fost întâlnită pe Logan MCV.

La capitolul motorizare, noul model va veni cu motoare 1.5 dCi cât și 1.2 TCE, combinate cu transmisia pe față sau integrală. Cei care sperau la o cutie automata, pot afla că aceasta va apărea și pe alte piețe în afara Rusiei, deci și la noi. Merită menționat ca design-ul mașinii nu este unul final, iar unele elemente ale acestuia se pot schimba până la lansarea oficială.

Împreună cu noul SUV Dacia, Renault Kwid se va vinde sub marca Dacia în Europa. Acesta va veni cu un motor 1.0 SCe și va fi combinat cu noua cutie robotizată fără pedală de ambreiaj Easy-R.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: