Windows 10 nu va mai fi gratuit: curând vei plăti pentru upgrade

Windows 10 nu va mai fi gratuit: curând vei plăti pentru upgrade

La mijlocul acestui an, Windows 10 nu va mai veni sub forma unui upgrade gratuit.

Windows 10 pare menit să devină cel mai de succes sistem de operare din istoria celor de la Microsoft. În prezent, acesta este instalat pe mai mult de 300 de milioane de dispozitive din toată lumea. La sfârșitul lunii martie, numărul acestora era de 270 de milioane. Asta înseamnă că în doar o lună, Windows 10 a ajuns pe alte 30 de milioane de sisteme. Realizare este, într-adevăr, una remarcabilă chiar și pentru o companie de talia Microsoft.

Însă nu trebuie să uităm că Windows 10 se diferențiază de celelalte sisteme de operare lansate de companie prin două aspecte extrem de importante. Pe de o parte, acesta a fost disponibil sub forma unui upgrade gratuit pentru toți cei care dețineau Windows 7, Windows 8 sau 8.1 cu licență. Pe de altă parte, sistemul are parte în mod constant de upgrade-uri, astfel că utilizatorii nu sunt nevoiți să aștepte perioade îndelungate pentru a primi feature-urile pe care le doresc.

După cum ne amintește și publicația Ars Technica, Microsoft își propunea ca Windows 10 să ajungă să fie instalat pe nu mai puțin de un miliard de terminale în maxim trei ani de la lansare. În cazul în care rata de creștere actuală este menținută, obiectivul pare unul realizabil. Însă acest lucru va fi greu de făcut, mai ales datorită faptului că Windows 10 nu va mai fi disponibil sub forma unui upgrade gratuit după 29 iulie.

După acea zi, în cazul în care veți dori să descărcați cel mai nou sistem de operare Microsoft, veți fi nevoiți să scoateți din buzunar în jur de 120 de dolari. ”Având în vedere că cifrele de satisfacție ale utilizatorilor sunt mai mari decât în cazul oricărei alte versiuni Windows, intenția Microsoft este ca toată lumea să se bucure de beneficiile Windows 10 – de menționat e disponibilitatea unor noi dispozitive Windows 10 incredibile, la prețuri accesibile. Pentru utilizatorii de Windows care nu au profitat încă de oferta de actualizare gratuită, acum este momentul”, a declarat compania prin intermediul unui comunicat oficial.

Etichete: