CyanogenMod se închide, dar fanii au la ce spera

CyanogenMod se închide, dar fanii au la ce spera

CyanogenMod, una dintre cele mai apreciate și mai populare ROM-uri de Android, nu va mai exista în scurt timp. 

Într-o postare pe blogul oficial al CyanogenMod, creatorii au anunțat că proiectul nu mai este fezabil și că este nevoie de o schimbare. Pe scurt, CyanogenMod a ajuns la capătul drumului, iar toate operațiunile vor fi închise.

Cu toate astea, fanii sistemului de operare au motive să fie optimiști. ”CM a însemnat mereu mai mult decât un nume și infrastructura din spatele acestuia. CM s-a bazat pe spiritul și ingeniozitatea celor care au contribuit voluntarilor – încă de pe vremea când era vorba despre Kondik, în casa lui, și până acum, când s-au strâns mii de voluntari”, se arată pe blog.

Codul sursă din spatele CyanogenMod urmează să fie refolosit, chiar dacă serverele vor fi închise, iar numele nu va mai fi folosit. Creatorii vor să creeze Lineage, un sistem bazat pe aceeași filosofie.

Lineage Android va fi, la fel cum a fost CyanogenMod, o alternativă la software-ul găunos și plin de briz-briz-uri inutile făcut de producătorii de telefoane și se va baza pe contribuția celor care vor să îmbunătățeasă sistemul Android și care vor să creeze un sistem de operare potrivit nevoilor lor.

Anunțul nu este tocmai surprinzător. La sfârșitul lunii noiembrie, noul CEO al Cyanogen Inc., Lior Tal, a anunțat că a renunțat la legăturile cu fondatorul Steve Kondik. În urma aceste mișcări, compania ar urma să rămână formată dintr-o singură echipă și va creea ad-onuri pentru Android, renunțând la ideea de a construi un înlocuitor pentru sistemul de operare Google.

Cel mai probabil, numele CyanogenMod va fi vândut, de unde și nevoia de a schimba numele în Lineage Android. Rămâne de văzut cum va arăta noul sistem de operare și dacă va avea același succes ca și CM.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: