Cum vezi notificări de pe Android pe PC, scrii SMS-uri și transferi fișiere

Cum vezi notificări de pe Android pe PC, scrii SMS-uri și transferi fișiere

Dacă petreceți foarte mult timp la calculator, dar vreți să vedeți notificările de pe Android pe PC, să scrieți SMS-uri și să transferați rapid fișiere între dispozitive, vă veți bucura să aflați că există o soluție simplă.

Posesorii de Mac care sunt și utilizatori de iPhone, de câțiva ani, au un avantaj important față de cei care folosesc dispozitive cu Android. Practic, toate notificările de pe telefon ajung pe computer, puteți scrie SMS-uri de pe Mac, iar imaginile făcute cu telefonul apar aproape în timp real în galeria foto de pe sistem.

Din fericire, există câteva utilitare terțe care oferă un astfel de transfer de date de pe Android pe PC. Astfel, cu un pic de efort, nu veți mai fi nevoiți să vă conectați în permanență telefonul la computer pentru a transfera un document, iar notificările de pe telefon vor apărea instant pe PC. În plus, va fi mult mai ușor să deschideți un link pe un dispozitiv pe altul.

Cea mai bună soluție pentru astfel de scenarii este Pushbullet. Aceasta include un amalgam de funcții utile și multe dintre ele sunt gratuite. Secretul este ca după ce v-ați instalat aplicația pe telefon, să vă instalați utilitarul de Windows cu același nume sau o extensie de Chrome, Firefox sau Opera de la această adresă. Din momentul în care ați trecut prin aceși pași, vreți putea trimite SMS-uri direct de la computer, folosind tastatura voastră obișnuită. Toate notificările de pe telefon vor ajunge pe ecranul PC-ului vostru cu Windows. Cu un singur click veți putea trimite link-uri de pe computer către telefon sau veți putea copia un text pe care să-l lipiți pe mobil.Cum vezi notificarile Android pe PC și trimiți SMS

Versiunea gratuită de Pushbullet s-ar putea să fie suficientă pentru cei mai mulți utilizatori, dar există câteva limitări. Nu puteți transfera între aparate fișiere mai mari de 25MB sau să trimiteți mai mult de 100 SMS-uri fără să plătiți un abonament – 5 dolari pe lună sau 40 de dolari pe an.

Dacă vă interesează doar transferul de fișiere rapid între un PC sau Mac și un telefon cu Android, soluția simplă și complet gratuită, fără nici un fel de limitări este Portal, de la aceeași dezvoltatori responsabili de Pushbullet. Descărcabil gratuit de aici, Portal vă permite să transferați rapid un fișiere, mai multe sau chiar și directoare întregi.

Cu o funcționalitate similară cu Pushbullet, un alt program ce merită încercat este AirDroid, deși o mare parte dintre opțiunile puse la dispoziție de acesta necesită de asemenea plata unui abonament lunar.

Citește și: