Cum vezi dacă ți-a intrat cineva în contul de Gmail

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva în contul de Gmail

Securitatea serviciului de email de la Google este foarte bine pusă la punct, dar ar fi bine să știi cum vezi dacă ți-a intrat cineva în contul de Gmail.

Din ce în ce mai multe conversații private și de afaceri se desfășoară prin intermediul emailurilor, iar cei mai mulți dintre noi folosesc Gmail. Pe de o parte, Google va pune la dispoziție un amalgam de opțiuni pentru securizarea contului vostru de email. Autentificarea în doi pași este una dintre cele mai eficiente și se poate activa urmând pașii de aici. Din păcate, nu vă obligă nimeni să folosiți acele unelte.

Ca urmare, cu un pic de talent și răbdare, cineva vă poate accesa contul. Înainte să începeți însă să vă faceți grij în privința hackerilor, ar fi bine să știți dacă este cazul de așa ceva. Cu alte cuvinte, nu vă impacientați până nu verificați că cineva a intrat în contul de Gmail.

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva în contul de Gmail

Cei de la Google țin o evidență foarte clară a momentelor în care cineva v-a intrat pe contul de Gmail. Respectiva evidență nu poate fi editată, dar poate fi folosită ca o cale foarte rapidă pentru a închide rapid toate sesiunile de navigare pe contul vostru de email. Este suficient să apăsați pe un singur buton și cineva va fi nevoit să vă afle noua parola pentru a se autentifica din nou pe adresa voastră. În cazul în care cineva străin v-a accesat contul, folosiți acest link pentru a o schimba.

Folosind un desktop sau notebook, intrați pe adresa voastră de Gmail. În colțul din dreapta jos, faceți click pe More details, de sub Last account activity. Imediat veți întâmpina o fereastră similară cu cea de mai jos. Asigurați-vă că știți toate sesiunile de accesare a contului vostru de email. Dacă ceva vi se pare ciudat, apăsați pe Sign out all other web sessions din partea de sus a ferestrei.

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva în contul de Gmail

Citește și: